«Χωρίς μαχαίρι και πηρούνι» στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης




Ξεκίνησε με ιδιαίτερη επιτυχία η έκθεση «χωρίς μαχαίρι και πηρούνι» που διοργάνωσε το Εργαστήριο Μουσειολογίας (Museolab) του τμήματος πολιτισμικής τεχνολογίας και επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Η πρωτότυπη αυτή έκθεση της ιδιαίτερης αυτής παρέας της Ελληνικής Μουσειολογίας από τη Μυτιλήνη, αναδεικνύει τους πολλαπλούς ρόλους που παίζει το φαγητό στον κινηματογράφο, άλλοτε κραυγαλέα και άλλοτε υπαινικτικά, δίνοντας σε κάθε περίπτωση βάθος στην κινηματογραφική αφήγηση.

Όπως λέει η υπεύθυνη του «museolab» Νάσια Χουρμουζιάδη επίκουρη καθηγήτρια του τμήματος πολιτισμικής τεχνολογίας και επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου «η έκθεση αναπτύσσεται στους χώρους του μουσείου, «μολύνοντας» τη μόνιμη έκθεση και χρησιμοποιεί κινηματογραφική γλώσσα: εικόνες, ήχους, στιγμιότυπα από ταινίες και κορυφώνεται σε ένα τραπέζι στρωμένο με «μπουκιές» από το ελληνικό σινεμά».

Η έκθεση, πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας του «museolab» με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης και, πλαισιωμένη με ειδικά σχεδιασμένες εκπαιδευτικές δράσεις, θα λειτουργήσει μέχρι το καλοκαίρι.

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: