Παραιτήθηκε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Προέδρου Τράμπ: Τον “έγραψαν” FBI και Ρώσοι




Αναγκάστηκε να παραιτηθεί ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου,. Μάικλ Φλιν μετά τη θύελλα που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις για τις συναντήσεις και τις συνομιλίες του με Ρώσους διπλωμάτες, πριν και μετά τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Ο κ. Φλιν που προέρχεται από τις Ενοπλες Δυνάμεις και τις Μυστικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ έδωσε την παραίτησή του όταν πληροφορήθηκε ότι ο Πρόεδρος Τραμπ επρόκειτο να τον απολύσει το πρωί με συνοπτικές διαδικασίες.

Η εξέλιξη δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στον σημερινό ένοικο του Λευκού Οίκου, καθώς ο κ. Φλιν είχε αναλάβει τις συνομιλίες με τους Ρώσους και προφανώς γνωρίζει τις σκέψεις του κ. Τράμπ και την απόφασή του να προχωρήσει σε εξομάλυνση των σχέσεων με την Μόσχα.

Ο Μάικλ Φλιν, παραιτήθηκε μετά το ζήτημα που προέκυψε αναφορικά με τις επαφές που είχε με Ρώσους αξιωματούχους, πριν από την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων του Τραμπ, σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου.

Στην επιστολή της παραίτησής του, ο πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Μάικλ Φλιν αναφέρει ότι υπό την ταχύτητα εξέλιξης των γεγονότων, ενημέρωσε χωρίς να είχε πραγματική πρόθεση, με μη ολοκληρωμένη πληροφόρηση τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς, σχετικά με τις επαφές που είχε με τη Ρωσία.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Στο στρατηγό Τζόζεφ Κιθ Κέλογκ ανατέθηκαν προσωρινά, τα καθήκοντα Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, μεταδίδει το CNN.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: