Πανελλήνιο ρεκόρ Εφήβων ο Εμμανουήλ Καραλής: Δεύτερη καλύτερη επίδοση στον κόσμο




Υψηλού επιπέδου επί κοντώ παρακολούθησαν οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για τους αγώνες της 2ης ημέρας του Πανελληνίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου ανδρών και  γυναικών. Γι΄ αυτό φρόντισαν οι Κώστας Φιλιππίδης, Εμμανουήλ Καραλής σε έναν από τους συναρπαστικότερους τελικούς της διοργάνωσης , αλλά κατά δεύτερο λόγο και οι Δημήτρης Πατσουκάκης και Νίκος Νεράντζης.

Νικητής αναδείχθηκε ο πιο έμπειρος Κώστας Φιλιππίδης (για 10η φορά στην καριέρα του στη διοργάνωση) με 5.70 και καλύτερες προσπάθειες από τον 18χρονο Καραλή που με το 5.70μ που επίσης υπερέβη σημείωσε νέο Πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων, που ανήκε στο Φιλιππίδη με 5.61μ  από τις 29/1/05. Για την ακρίβεια το κατέρριψε δύο φορές, αφού πρώτα είχε περάσει τα 5.65μ.

Ο Καραλής σημείωσε την 2η καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο στους έφηβους και την 10η επίδοση στην Ευρώπη στους άνδρες και πιθανότατα θα μετάσχει μαζί με τον Φιλιππίδη στο ευρωπαϊκό, αφού προκρίνονται οι 12 καλύτεροι (εφόσον δεν επιτύχουν το όριο 7.78μ). Ηταν απίστευτο αυτό που έγινε. Μένουμε στην επίδοση και συνεχίζουμε να δουλεύουμε την τεχνική μας, που είναι το κλειδί για την επιτυχία. Δεν χαλαρώνω συνεχίζω τη δουλειά, είπε ο Καραλής. Ο Πατσουκάκη μετά από επίσης καλή εμφάνιση ήταν τρίτος με 5.55μ και ο Νεράντζης 4ος με 5.40μ.

Εκτός του επί κοντώ είχαμε κατά την 2η ημέρα νταμπλ στις νίκες από τους Ανδρέα Δημητράκη (800μ σήμερα και 1.500μ το Σάββατο), Παναγιώτη Τριβυζά (200μ σήμερα και 60μ το Σάββατο) και Ανδριάνα Φέρρα (200μ σήμερα και 400μ την 1η ημέρα), ενώ ο Δημήτρης Τσιάμης σημείωσε την 11η νίκη του στο πρωτάθλημα στον κλειστό με 16.10μ κι έγινε ο μοναδικός που τα καταφέρνει.  Επίσης στο τριπλούν γυναικών είχαμε ένα Πανελλήνιο ρεκόρ κορασίδων από την Ζωή Μπαλαμούτη του ΟΦΗ με 12.47.

Η Ελισάβετ Πεσιρίδου στα 60μ εμπόδια τερμάτισε σε 8.04 και συνέτριψε το ατομικό της ρεκόρ, ενώ έπιασε και το όριο για το ευρωπαϊκό στις αρχές του επόμενου μήνα. Παράλληλα σημείωσε την 2η κορυφαία επίδοση όλων τω εποχών στη χώρα μας στον κλειστό στίβο, πίσω μόνο από την Φλώρα Ρεντούμη (7.91). «Στο ευρωπαϊκό θέλω μια επίδοση καλύτερη από τα 8 δευτερόλεπτα και βέβαια μια θέση στον τελικό», είπε μετά τον αγώνα η αθλήτρια του ΓΣ Κηφισιάς.

Τις 7 νίκες σε πανελλήνια κλειστού έφθασε ο Κώστας Δουβαλίδης, που τερμάτισε εύκολα πρώτος σε 7.78, αλλά δεν κατάφερε να κάνει το όριο για το Βελιγράδι, κάτι που θα επιχειρήσει την ερχόμενη εβδομάδα στο βαλκανικό. « Ήταν μια δύσκολη χρονιά για μένα φέτος λόγω του τραυματισμού που είχα. Το σημαντικό όμως ήταν ότι ήμουν εδώ και έτρεξα, όπως θέλω να κάνω σε κάθε Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Είμαι ευχαριστημένος που έτρεξα, όχι όμως και από την επίδοση, αφού ήθελα να κάνω  το όριο (7.74) για το ευρωπαϊκό. Δεν πειράζει συνεχίζω την προσπάθεια», είπε ο αθλητής του ΣΚΑ Δράμας που γυμνάζεται από το ξεκίνημα της καριέρας του με τον Μπάμπη Σδρόλα.

Η Ανδριάνα Φέρρα πέτυχε το πρώτο νταμπλ σε 200μ και 400μ σε Πανελλήνιο κλειστού μετά το 2000 και την Μαρίνα Βασαρμίδου. Η Φέρρα, που μετά τα 400μ ήταν νικήτρια και στα 200μ με 23.90 και πλησίασε το ατομικό της ρεκόρ (23.89), ενώ δεύτερη με 24.57 ήταν η Κατερίνα Δαλάκα και τρίτη η νεάνιδα Αννα Κιάφα με 24.76.

Ο Ανδρέας Δημητράκης πήρε τη νίκη και στα 800μ με 1.50.63 και μετά τη νίκη του και στα 1.500μ σημείωσε νταμπλ στις νίκες του, που είναι και το τρίτο συνεχές που επιτυγχάνει στη διοργάνωση του κλειστού.

Ο Παναγιώτης Τριβυζάς επικράτησε μετά τα 60μ και στα 200μ κάνοντας το πρώτο του νταμπλ. Ο αθλητής του Ολυμπιακού τερμάτισε σε21.38.

Στο τριπλούν γυναικών πρώτευσε η Βούλα Παπαχρήστου με 13.90μ, με δεύτερη την Αθανασία Πέρρα που έκανε 13.64μ, ενώ η Ζωή Μπαλαμούτη του ΟΦΗ με 12.47μ σημείωσε νέο Πανελλήνιο ρεκόρ κορασίδων. Το προηγούμενο ήταν της Παπαχρήστου με 12.46μ από 12/2/06 στην Παιανία. «Η εικόνα που είχα από την προπόνηση ήταν για άλλες επιδόσεις. Δεν ξέρω τι δεν πήγε καλά, σίγουρα όμως αυτό το αποτέλεσμα δεν με αντιπροσωπεύει», είπε η Παπαχρήστου μετά τον αγώνα.

Στα προκριματικά του αγωνίσματος η Παπαχρήστου έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου. Με 14.07μ στο ένα και μοναδικό της άλμα πήρε το εισιτήριο για την κορυφαία χειμερινή διοργάνωση του στίβου που θα γίνει 3-5 Μαρτίου.

Μέχρι στιγμής τα όρια συμμετοχής έχουν πιάσει οι Κατερίνα Στεφανίδη (επί κοντώ) , Ραφαηλία Σπανουδάκη, Μαρία Μπελιμπασάκη (60μ), Μιχάλης Σταματόγιαννης (σφαιροβολία), Κώστας Μπανιώτης (ύψος), Ελισάβετ Πεσιρίδου (60μ εμπόδια) , Βούλα Παπαχρήστου (τριπλούν), και οι  Κώστας Φιλιππίδης, Εμμανουήλ Καραλής,  (βάσει κατάταξης, αφού το όριο είναι 5.78μ ή διαφορετικά μετέχουν οι 12 καλύτεροι ) ενώ ίσως από τον ΣΕΓΑΣ δοθεί η ευκαιρία και στη Λίλι Αλεξούλη στο μήκος, αφού έκανε 6.46μ, αλλά πέρυσι στον ανοικτό είχε κάνει το όριο, όπως και στον Δουβαλίδη.

Στο πένταθλο πρώτευσε η Σοφία Υφαντίδου με 4.042 βαθμούς και στο έπταθλο ο Άγγελος Τζανής Ανδρέογλου με 4.799β, ενώ στο βάθρο παίρνοντας την 3η θέση ανέβηκε και ο δίδυμος αδελφός του Αντώνης με 4.556β, στους οποίους απένειμε τα μετάλλια ο πατέρας τους Ευθύμης Ανδρέογλου, επίσης πρώην πρωταθλητής.

Να σημειωθεί ότι αρκετός ήταν φέτος ο κόσμος το διήμερο των αγώνων στο ΣΕΦ όπως και η συμμετοχή των αθλητών σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Λίγο πριν την έναρξη του απογευματινού προγράμματος κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των Γιάννη Σταματόπουλου και Κυριάκου Λαζαρίδη που πρόσφατα έφυγαν από τη ζωή.

Τους αγώνες της σημερινής ημέρας παρακολούθησαν και ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής με τον πρόεδρο της ΕΟΕ Σπύρο Καπράλο.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: