Οι 2 Τούρκοι κομάντο που ζητούν άσυλο δεν ήταν στην ομάδα που αποπειράθηκε το φόνο Ερντογάν




Οι δύο Τούρκοι στρατιωτικοί που συνελήφθηκαν στην Αλεξανδρούπολη, Χαλίτ Τσετίν και Φατίχ Αρίκ, δεν συμπεριλαμβάνονται στη δίκη των 47 της ομάδα της Μαρμαρίδας, που πήγαν να σκοτώσουν τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, αναφέρουν τουρκικές δικαστικές πηγές στο ΚΥΠΕ.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ανάμεσα στους 47 δικάζεται μόνο ένας ερήμην του, ο οποίος ακόμη καταζητείται και πρόκειται για τον Μπουρκάι Καράτεπε. Στην Τουρκία δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει ποιοι είναι οι δύο στρατιωτικοί αυτοί και τι ρόλο είχαν στο πραξικόπημα αν και στις 22 Ιουλίου υπήρξαν δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου που παρουσίαζαν τους δύο να είναι ανάμεσα στην ομάδα των πέντε καταζητούμενων, τότε, για την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Τούρκου Προέδρου στις 15 Ιουλίου. “Ακόμη το θέμα δεν έχει ξεκαθαρίσει”, έλεγαν στο ΚΥΠΕ τουρκικές πηγές.

Πάντως το Ανατολού στην είδηση του δεν αναφέρει ότι πρόκειται για στρατιωτικούς της ομάδας της Μαρμαρίδας, ωστόσο στο τέλος της είδησης αναφέρει ότι τα ελληνικά μέσα ισχυρίζονται ότι είναι της ομάδας που πήγαν να δολοφονήσουν τον Ταγίπ Ερντογάν.

ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου – ΤΟΥΡΚΙΑ/Κωνσταντινούπολη 24/02/2017 17:05

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: