ΕΔΕΚ: Η προκλητικότητα του εκπροσώπου της τουρκικής κατοχής Ακιντζί συνεχίζεται




“Η προκλητική συμπεριφορά του εκπροσώπου της τουρκικής κατοχής συνεχίζεται σε μια προσπάθεια να καθορίσει την πρόοδο των συνομιλιών με παραπέρα υποχωρήσεις της Ελληνοκυπριακής πλευράς, ενώ ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει αναφέρει ποια ήταν η υποχώρηση που έχει γίνει από πλευράς Τουρκίας και Τουρκοκυπριακής ηγεσίας για να υπάρξει πρόοδος”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΔΕΚ.

“Από την άλλη, οι πληροφορίες που έρχονται από τις Βρυξέλλες και δημοσιεύονται σήμερα στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος», σχετικά με την προσπάθεια παράκαμψης της Λευκωσίας και για απευθείας συζήτηση για τα θέματα των 4 Βασικών Ελευθεριών μεταξύ Ακιντζί, Τουρκίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι αποτέλεσμα της μέχρι σήμερα στάσης της Κυπριακής Κυβέρνησης.

“Συγκεκριμένα:

“Ουδέν έπραξε μέχρι σήμερα για να περιορίσει την αναβάθμιση της σχέσης ψευδοκράτους και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αντίθετα με τη στάση που τήρησε την έχει υποβοηθήσει.

“Ουδέν έπραξε για να αποσυρθεί το απαράδεκτο έγγραφο του Ιουνίου του 2004 περί εκλιπούσας. Αντίθετα η στάση της επιτρέπει την παγίωσή του.

“Ουδέν έπραξε για να υποχρεώσει την Τουρκία να τηρήσει τη συμφωνία του 2005 με την Ευρωπαϊκή Ένωση σε ότι αφορά τις κυπρογενείς της υποχρεώσεις.

“Τέλος η στάση και οι υποχωρήσεις της να αποδέχεται παραβιάσεις του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου όσον αφορά τις πρόνοιες του Κυπριακού, δίνει πρόσθετα δικαιώματα στην Τουρκία και την Τουρκοκυπριακή ηγεσία να προχωρούν σε παράλογες και προκλητικές διεκδικήσεις.

“Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι συνεργάτες του πρέπει να αντιληφθούν ότι αν πραγματικά επιθυμούν δημοκρατική, λειτουργική και βιώσιμη λύση, θα πρέπει να αξιοποιήσουν στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τα διαπραγματευτικά όπλα που διαθέτει η πλευρά μας και όχι συνεχώς να τα στέλνουν στον κάλαθο”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: