Το βίντεοκλιπ του Τζορτζ Μάικλ «Freedom»: Υπέροχη συνάντηση μόδας και ποπ μουσικής




Η ποπ μουσική και η μόδα δεν συναντήθηκαν ποτέ πιο υπέροχα  απ’ ό,τι στο βίντεοκλιπ του Τζορτζ Μάικλ «Freedom! ’90». Φυσικά, κι άλλοι αγαπημένοι της πασαρέλας πρωταγωνίστησαν σε μουσικά βίντεο και φωτογράφοι μόδας όπως ο Στίβεν Μάιζελ και Χερμπ Ριτς επιστρατεύθηκαν από μουσικούς αστέρες, όπως η Μαντόνα, ο Κρις Άιζακ και η Τζάνετ Τζάκσον για να φέρουν λάμψη στην οπτική επένδυση των τραγουδιών τους.

Όμως η συνάντηση ενός δημιουργού ποπ επιτυχιών με ακαταμάχητους ρυθμούς και στίχους, μίας ομάδας μοντέλων στο αποκορύφωμα της δόξας τους και ενός σκηνοθέτη σε τροχιά επιτυχημένης πορείας έδωσε στο «Freedom! ’90» ένα τράνταγμα στιλάτης ενέργειας που δεν έχει εξασθενήσει μέχρι σήμερα παρότι έχουν περάσει 25 χρόνια.

Σκηνοθετημένο από τον Ντέιβιντ Φίντσερ, που ήταν τότε στην αρχή της κινηματογραφικής του καριέρας και με γυρίσματα που διήρκεσαν αρκετές μέρες στα στούντιο Merton Park στο Λονδίνο, το βίντεοκλιπ από το άλμπουμ του Τζορτζ Μάικλ «Listen Without Prejudice Vol. 1» έχει πρωταγωνίστριες πέντε μοντέλα τις Ναόμι Κάμπελ, Λίντα Εβανγκελίστα, Κρίστι Τέρλινγκτον, Σίντι Κρόφορντ, Τατιάνα Πάτιτζ που ήταν τότε οι βασίλισσες της μόδας.

Για την παραγωγή του συγκεντρώθηκε μία ομάδα αρχάριων επαγγελματιών που αναδείχθηκαν σε μεγάλες δυνάμεις της μόδας, η στιλίστρια, Καμίλα Νίκερσον, ο hair stylist Γκίντο Παλάου, η  make- up artist Κάρολ Μπράουν και το μοντέλο Τζον Πίρσον.

Γυρισμένο σε μουντούς, ρομαντικούς νέο-νουάρ τόνους, το «Freedom! ’90» μετρά περισσότερες από 37 εκατομμύρια προβολές από τότε που έγινε γνωστή η είδηση του αναπάντεχου θανάτου του Τζορτζ Μάικλ σε ηλικία 53 ετών, την ημέρα των Χριστουγέννων.

Οι πρωταγωνίστριες και οι συμμετέχοντες στο εμβληματικό βίντεοκλιπ που έγραψε ιστορία ανακάλεσαν στη μνήμη τις εμπειρίες από τα γυρίσματα και τις μοιράστηκαν με συντάκτες της εφημερίδας «New York Times».

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: