Θεοχάρους: Το δημοψήφισμα Αναστασιάδη θα απορριφθεί γιατί η συμφωνία δεν θα είναι καλή




«Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε ότι αν απορριφθεί το Σχέδιο Λύσης που ο ίδιος θα φέρει σε δημοψήφισμα ενώπιον του λαού την ευθύνη θα αναλάβει ο λαός και όσοι θα τον καθοδηγήσουν προς εκείνη την κατάληξη».

Αυτό ανέφερε σε σημερινές δηλώσεις η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη, Δρ. Ελένη Θεοχάρους και πρόσθεσε ότι: «Το δημοψήφισμα που προτίθεται να οργανώσει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα απορριφθεί από το λαό, όχι γιατί κάποιοι θα έχουν πείσει το λαό να το απορρίψει, αλλά γιατί η συμφωνία δεν θα είναι καλή και δεν θα διαλαμβάνει όλα εκείνα για τα οποία ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεσμεύτηκε προεκλογικά και τα έχει επαναλάβει πολλές φορές στα διάφορα διαγγέλματα του προς το λαό».

«Ας γνωρίζει λοιπόν πολύ καλά ο Πρόεδρος ότι αν φέρει ενώπιον του λαού μια κακή συμφωνία, την ευθύνη της απόρριψης θα την έχει αποκλειστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και όχι όσοι επισημαίνουν τα στραβά και ανάποδα της όποιας λύσης» τόνισε η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης.

«Ο ίδιος κάνει τις διαπραγματεύσεις, ο ίδιος συμφωνεί σε απαράδεκτες συγκλίσεις, όχι η αντιπολίτευση» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Θεοχάρους.

Η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης ανέφερε ότι «ο Πρόεδρος θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος σε περίπτωση απόρριψης της συμφωνίας:

Να εξηγήσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην υπόλοιπη Ευρώπη, στα Ηνωμένα Έθνη και σε ολόκληρο τον κόσμο γιατί ο κόσμος μας απέρριψε το δημοψήφισμα.

Να αποτρέψει την επανάληψη των όσων έγιναν το 2004 όπου η ε/κ πλευρά φορτώθηκε την ευθύνη της απόρριψης του δημοψηφίσματος και έμεινε στη γωνία για πάρα πολύ καιρό η Κυπριακή Δημοκρατία, το οποίο δήθεν αποδέχθηκε και η τουρκική πλευρά, ενώ στην πραγματικότητα ήταν ξεκάθαρο ότι τότε η πλειοψηφία των εποίκων έδωσε την νίκη στο ναι στην κατεχόμενη περιοχή της Κύπρου ενώ οι Τ/κ είχαν ψηφίσει εναντίον του σχεδίου Ανάν».

«Το 2004 ο Κυπριακός λαός απέρριψε το Σχέδιο Ανάν διότι δεν του διασφάλιζε όλα εκείνα τα οποία δικαιούται. Ευτυχώς σήμερα ακόμη και οι πιο φανατικοί υποστηρικτές του σχεδίου Ανάν παραδέχονται ότι δεν μπορεί να αφεθεί να ξανά γίνει η ίδια ιστορία» είπε καταληκτικά η κυρία Θεοχάρους.

KYΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: