O Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα 2-1 από τη Βέροια: Φορτούνης και Μιλιβόγεβιτς τα γκολ




Η επέλαση του πρωτοπόρου Ολυμπιακού συνεχίστηκε και στην Βέροια, καθώς πέρασε νικηφόρα με 2-1 επί της «βασίλισσας του βορρά», στο ματς που έκλεισε την «αυλαία» της 18ης αγωνιστικής της Super League κι έτσι αύξησε κι άλλο τη διαφορά από τους διώκτες του, που όλοι εκτός του ΠΑΟΚ, έφεραν ισοπαλίες. Οι Φορτούνης στο 11′ και Μιλιβόγεβιτς στο 35′ τα γκολ των «ερυθρολεύκων», ο Σαρπόνγκ στο 24′ ισοφάρισε προσωρινά για τους γηπεδούχους. 

Ο Ολυμπιακός μπήκε ορεξάτος και δυνατός στο παιχνίδι. Μόλις στο 2ο λεπτό απείλησε για πρώτη φορά με φάση διαρκείας και στο 11′ άνοιξε το σκορ με σέντρα του Σεμπά και κεφαλιά του Φορτούνη. Όμως στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκοι» παρουσίασαν και πάλι τα σοβαρά προβλήματα στην άμυνα, με αποτέλεσμα η Βέροια να βρίσκει συνεχώς «τρύπες» προς τον Καπίνο. Και σε μια από αυτές, στο 24′, κατάφερε να ισοφαρίσει, με τον Σαρπόνγκ να μπαίνει από δεξιά και να πλασάρει εύστοχα.

Το ευτύχημα για τον Ολυμπιακό ήταν πως πριν κλείσει το ημίχρονο (35′), κατάφερε να πάρει πάλι το προβάδισμα με μια νέα κεφαλιά, του Μιλιβόγεβιτς αυτή τη φορά, ύστερα από σέντρα του Μάριν.

Στο β’ ημίχρονο το ματς άνοιξε ακόμη περισσότερο και πήρε ρυθμό μέχρι το 70′, αλλά δεν είχε γκολ. Στο διάστημα αυτό, ο Ολυμπιακός έχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες, με τον Σεμπά στο 50′ και τον Ιντέγε στο 59′, όμως και η Βέροια είχε τη δική της σημαντική στιγμή με τον Σαρπόνγκ στο 56′, αλλά και μια λάθος υπόδειξη του βοηθού ως οφ-σάιντ του Κάλβο (52′), που έφυγε από καθαρή θέση.

Μετά το 70′ ο ρυθμός έπεσε κάπως, η μοναδική ευκαιρία ήταν στο 86′ το απευθείας φάουλ του Μιλιβόγεβιτς, που απέκρουσε με δυσκολία ο Λόπεθ. Η πίεση που προσπάθησε να ασκήσει η Βέροια στα τελευταία λεπτά δεν καρποφόρησε κι έτσι το 2-1 παρέμεινε ως το τέλος. Ο Ολυμπιακός αύξησε κι άλλο τη διαφορά από τους διώκτες του, καθώς απέχει πλέον 13 βαθμούς από τον Πανιώνιο και την Ξάνθη, 14 από τον Παναθηναϊκό, 16 από τον ΠΑΟΚ και 19 από την ΑΕΚ και τον ΠΑΣ Γιάννινα.

ΔΙΑΙΤΗΤΣ: Τζήλος
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ασίγκμπα, Τόμας, Καλί – Ανδρούτσος, Ρέτσος
ΒΕΡΟΙΑ (Τόλης Τερζής): Λόπεθ, Βασιλαντωνόπουλος, Μαλόν, Μελίσσης, Τόμας (78′ Παπαδόπουλος), Καλί, Στόιτσεφ (72′ Μπελάιντ), Ασίγκμπα (46′ Αντονιάν), Κάλβο, Καπετάνος, Σαρπόνγκ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Καπίνο, Νικολάου, Ντε Λα Μπέγια, Ρέτσος, Βιάνα, Μιλιβόγεβιτς, Μάριν (61′ Ελιουνούσι), Φορτούνης (92′ Μπουχαλάκης), Ανδρούτσος, Σεμπά, Ιντέγε (83′ Καρντόσο).

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: