Ο ΔΟΛ, η επίθεση του Αλέξη στον Θέμο και η απάντηση του: Έλα να τα πούμε στο δικαστήριο




Εκτενή αναφορά στο ζήτημα του ΔΟΛ έκανε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αποκρούοντας σε υψηλούς τόνους τις κατηγορίες που του είχαν απευθύνει οι πρόεδροι της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Επίσης επιτέθηκε και εναντίον του Θέμου Αναστασιάδη, ο οποίος και του απάντησε (η επίθεση στο τέλος του κειμένου).

Επισήμανε ότι ποτέ άλλοτε πρωθυπουργός δεν έχει δεχθεί τέτοια επίθεση, άδικη κριτική, πoλιτικό bullying, από το συγκεκριμένο συγκρότημα. Είπε ότι οι προσωπικές πολιτικές επιθέσεις που έχει δεχθεί από τα Μέσα του συγκεκριμένου συγκροτήματος, αποσκοπούσαν στο «να κάνω το πολύ απλό: Να κάνω ό,τι έκαναν και όλοι οι προηγούμενοι, να σηκώσω ένα τηλέφωνο και να πάρω έναν τραπεζίτη και να πω: ό,τι έκαναν τόσα χρόνια οι προηγούμενοι που έδιναν δάνεια με αέρα, δώστε κι εσείς δάνεια με αέρα. Δεν το έκανα όμως και ούτε θα το κάνω», υπογράμμισε, για να προσθέσει ότι: «Εμένα και αυτή την κυβέρνηση δεν θα με κατευθύνει στις επιλογές καμία εκδικητική μανία». Επισήμανε ότι θα είναι αρνητική εξέλιξη να κλείσουν συγκροτήματα με ιστορική αναφορά και εκατοντάδες εργαζόμενοι να βρεθούν στον γκρεμό, κάτι για το οποίο απέδωσε την ευθύνη σε όσους διαχειρίστηκαν όλα τα χρόνια τα οικονομικά τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, επί της ουσίας του προβλήματος της υπόθεσης του ΔΟΛ, ο πρωθυπουργός είπε ότι «εμείς έχουμε διάθεση να βοηθήσουμε, όμως αυτό δεν θα γίνει κάτω απ’ το τραπέζι, ούτε με καμία συνδιαλλαγή, ούτε με τους τρόπους που γινόταν στο παρελθόν» και πως «δεν μπορεί να γίνει μόνο -ή φωτογραφικά- για ένα συγκρότημα και δεν μπορεί να γίνει αν δεν βρει τη μεγάλη συναίνεση των πολιτικών κομμάτων, αν όχι όλων, της μεγάλης πλειοψηφίας τους». Σε αυτό το πλαίσιο τόνισε, ότι «αν υπάρχει διακομματική βούληση για τη δημιουργία ενός τέτοιου θεσμικού πλαισίου που θα αφορά όλους στον Τύπο, όλες τις επιχειρήσεις του Τύπου, εμείς είμαστε διατεθειμένοι να το συζητήσουμε».

Αναλυτικά:

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε σε έντονο ύφος από τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Φώφη Γεννηματά, να μάθει για ποιον ακριβώς λόγο τον εγκαλούν και ποιο είναι το αίτημά τους, ενώ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση, ιδιαίτερα προς τον πρόεδρο της ΝΔ.

Είπε ότι «επί ενάμιση χρόνο τώρα, ένα ιστορικό και έγκυρο συγκρότημα έχει καταντήσει να είναι στα όρια του “κίτρινου Τύπου” και με έχει στοχοποιήσει πολιτικά δεκάδες φορές με πρωτοσέλιδα», τα οποία, όπως θύμισε, ο κ. Μητσοτάκης τα έφερνε και τα επιδείκνυε στις ομιλίες του στη Βουλή. «Έρχεστε στη Βουλή με το editorial των ΝΕΩΝ», είπε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε ότι έχει μετατραπεί μια σοβαρή, αξιόπιστη εφημερίδα «σαν το άλλο αγαπημένο σας φύλλο, αυτό του κομιστή που πιάσανε με τις μαύρες σακούλες στα σύνορα Γαλλίας- Ελβετίας και βγάζει κάθε Κυριακή στα πρωτοσέλιδα λίβελους εναντίον της κυβέρνησης, για να κάνετε μετά εσείς δελτία Τύπου». Πρόσθεσε επίσης ότι έχει σπίτι στην Ελβετία «με τα λεφτά που έχει βγάλει έξω». «Του Θέμου Αναστασιάδη. Εγώ δεν θα πω ονόματα; Με έχετε για αυτόν που δεν λέει ονόματα; Και έχετε και το θράσος και έρχεστε και μιλάτε;», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Κατόπιν αυτών, είπε ότι αυτή λοιπόν η ιστορική εφημερίδα του συγκροτήματος «με προπηλακίζει πολιτικά ή με τα πρωτοσέλιδά της ή με τις εκπομπές της, ότι τάχα το σπίτι που μένω με νοίκι -γιατί εγώ μένω με νοίκι- είναι σπίτι κάποιου που πήρα από πλειστηριασμό, ανθρώπου που δεν είχε να πληρώσει ή ότι δήθεν δίνω ψεύτικα πόθεν έσχες ή ότι έχω offshore εταιρείες». «Κανείς δεν βγήκε να κατηγορήσει τότε», επισήμανε.

«Με ποιο σκοπό αυτό το πολιτικό bullying;», έθεσε το ερώτημα, για να απαντήσει: «Για να κάνω το πολύ απλό: να κάνω ό,τι έκαναν και όλοι οι προηγούμενοι, να σηκώσω ένα τηλέφωνο και να πάρω έναν τραπεζίτη και να πω: ό,τι έκαναν τόσα χρόνια οι προηγούμενοι που έδιναν δάνεια με αέρα, δώστε κι εσείς δάνεια με αέρα». «Δεν το έκανα όμως και ούτε θα το κάνω», υπογράμμισε.

Και συνέχισε ο πρωθυπουργός: «Μας λέτε ότι δεν έχει σημασία που δεν το κάναμε, αλλά επειδή ένας πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δέχτηκε να συμμετάσχει στην προσπάθεια των εργαζομένων για διάσωση, θέλουμε να κάνουμε “καινούρια διαπλοκή” και “Βόρεια Κορέα”». Σχολίασε δηκτικά ότι όταν στελέχη της ΝΔ μεταπηδούν από τον Τύπο και τη δημοσιογραφία στην πολιτική και πάλι πίσω, είναι «ελεύθερη αγορά, όταν δικοί μας κάνουν κάτι αντίστοιχο είναι “Βόρεια Κορέα”». Επ’ αυτού, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ και υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά, ο κ. Μιχελάκης, έγινε διευθυντής στον ΑΝΤ1. «Βγήκαμε εμείς να πούμε ότι μετακόμισε ο ΑΝΤ1 στη ΝΔ;». Πρόσθεσε ότι ο γιός του κ. Ψυχάρη ήταν διπλωματικής σύμβουλος του κ. Σαμαρά, όταν ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αργότερα συνάδελφός του στα βουλευτικά έδρανα.

Η ουσία, είπε ο κ. Τσίπρας, είναι ότι τα ΜΜΕ εδώ και χρόνια περνούν δομική κρίση, που προηγήθηκε της βαριάς οικονομικής κρίσης, σε μεγάλο βαθμό και εξαιτίας της εξέλιξης της τεχνολογίας, αλλά και της πολύ κακής διαχείρισης των ιδιοκτητών που είχαν την ευθύνη. «Η αξιοπιστία του χώρου πλήττεται, ο χώρος υποβαθμίζεται, λειτουργεί περισσότερο ως προπαγανδιστικός μηχανισμός και λιγότερο ως πυλώνας αντικειμενικής ενημέρωσης και δημοκρατίας και αυτό είναι έλλειμμα για τη δημοκρατία μας», σημείωσε.

Υπογράμμισε ότι, ωστόσο το χειρότερο είναι, ότι με αποκλειστική ευθύνη όσων διαχειρίστηκαν τα οικονομικά μεγάλων και ιστορικών συγκροτημάτων, κινδυνεύουν εκατοντάδες, χιλιάδες, εργαζόμενοι να οδηγηθούν στον γκρεμό.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ωστόσο, ότι «εμένα και αυτή την κυβέρνηση δεν θα με κατευθύνει στις επιλογές καμία εκδικητική μανία». Επισήμανε ότι είναι διαφορετικό ζήτημα η ιστορική αναφορά που έχουν συγκροτήματα, οι τίτλοι και οι εργαζόμενοί τους και πως θα είναι αρνητική εξέλιξη αν κλείσουν. «Μπορεί η επιθυμία μας να είναι να μην κλείσουν, όμως μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν», είπε και εξέφρασε τη διάθεση της κυβέρνησης, αν βρεθούν επενδυτές που θέλουν να στηρίξουν, να συμβάλει στο πλαίσιο του νόμου. Πρόσθεσε όμως ότι η ιδιοκτησία, απ’ όσο γνωρίζει, δεν θέλει να βάλει χρήματα και τόνισε ότι οι τράπεζες δεν θα δώσουν δάνεια με αέρα. Σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι του συγκροτήματος ζητούν να υπάρχει δυνατότητα να πληρώνονται, να μην απαξιωθούν οι τίτλοι και να μην χαθεί η εμπορική τους αξία.

«Εμείς έχουμε διάθεση να βοηθήσουμε, όμως αυτό δεν θα γίνει κάτω απ’ το τραπέζι», υπογράμμισε, «ούτε με καμία συνδιαλλαγή, ούτε με τους τρόπους που γινόταν στο παρελθόν» και γι’ αυτόν τον λόγο, υπογράμμισε,
«δεν μπορεί να γίνει μόνο ή φωτογραφικά για ένα συγκρότημα, και δεν μπορεί να γίνει αν δεν βρει τη μεγάλη συναίνεση των πολιτικών κομμάτων, αν όχι όλων, της μεγάλης πλειοψηφίας τους». Συνεπώς, σημείωσε ότι «αν υπάρχει διακομματική βούληση για τη δημιουργία ενός τέτοιου θεσμικού πλαισίου που θα αφορά όλους στον Τύπο, όλες τις επιχειρήσεις στον Τύπου, εμείς είμαστε διατεθειμένοι να το συζητήσουμε».

«Καθαρές κουβέντες, όλα στο φως, μόνο με συναίνεση, εμείς δεν παίζουμε κάτω από τις κουρτίνες, δεν κάνουμε συνδιαλλαγές και αυτό το ξέρει όλη η κοινωνία. Και τότε ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους και ας πάψουν ορισμένοι να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα ότι δήθεν ενδιαφέρονται για τους εργαζόμενους. Άλλα τους ενδιαφέρουν».

Ν. Λιονάκης

Η απάντηση του Θέμου στον κύριο Πρωθυπουργό
Εκεί που καθόμουν και έβλεπα την συζήτηση στην Βουλή, για το Αγροτικό και τον ΔΟΛ, αντελήφθην για μία ακόμη φορά τον πρωθυπουργό της χώρας, κ. Αλέξη Τσίπρα, να… μην κρατιέται και να τα βάζει πάλι με μένα! Αντιλαμβάνομαι τον πανικό του καθώς αποκαλύπτεται παταγωδώς η πρωτοφανής επιχείρηση Διαπλοκής και Ελέγχου των Εφημερίδων, μετά το Βατερλό της T.V.

Για τις συνήθεις πια ύβρεις και συκοφαντίες του εναντίον μου, έχω να σημειώσω τα εξής:

-Για όσα με κατηγορεί επανειλημμένα περί μαύρου χρήματος κλπ, έχω αθωωθεί αμετάκλητα από την ελληνική Δικαιοσύνη με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών στις 23-6-2014. Εχω αθωωθεί επίσης αμετάκλητα και για τα περί «κομιστού» και τα συναφή από το Εφετείο Αθηνών την 24-4-2013. Προφανώς οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης δεν τον ενδιαφέρουν. Η οικονομική μου κατάσταση είναι γνωστή απ’ τις φορολογικές μου δηλώσεις, τα πόθεν έσχες και σε όλες τις αρμόδιες αρχές που ελέγχομαι μανιωδώς!

-Δεύτερον, δεν μένω στην Ελβετία, ούτε έχω αγοράσει σπίτι εκεί, βρίσκομαι στο γραφείο μου και εργάζομαι καθημερινά, στο «Πρώτο Θέμα» όπως ίσως έχει πληροφορηθεί, και στον «ΑΝΤ1» όπου σίγουρα έχει την ευκαιρία να διαπιστώσει δύο φορές την εβδομάδα. Ας έλθει και στο γύρισμα να με δει live αν αμφιβάλλει. Θα δει πιο ενδιαφέρουσες παρουσίες απ’ αυτές που έχει γύρω του. Εδώ είμαι και εδώ θα μείνω αν ματαίως ελπίζει ότι θα με τρομοκρατήσει, για να τα παρατήσω, ή να φύγω όπως κάνει για διάφορα ΜΜΕ. «Δικοί του» διευθυντές ή τοποτηρητές στο «ΘΕΜΑ» δεν μπαίνουν, εκτός τιμής ένεκεν του φίλου μου Νίκου Φίλη που ως γνωστόν έχουμε κοινά ενδιαφέροντα τα κουλούρια, τις τυρόπιτες και τα θρησκευτικά.

-Τρίτον, στον ιλιγγιώδη ηθικά κατήφορό του ο κ. Τσίπρας ανέμειξε και την οικογένειά μου, τα τρία παιδιά μου, τα δύο εκ των οποίων ανήλικα, και τη σύζυγό μου. Τι τον απασχολούν; Κυνηγάει τώρα και παιδάκια; Συγχαρητήρια κι ακόμα χαμηλότερα!
Του συνιστώ και τον προκαλώ να τα βάλει αν θέλει μόνο με μένα και εάν έχει το θάρρος να παραιτηθεί της ασυλίας του και να πάμε στα Δικαστήρια να αποδείξει αν μπορεί όλα όσα με πρωτοφανές μίσος με κατηγορεί.
Τον πληροφορώ ότι θα αποτύχει, δεν θα καταφέρει να πλήξει ούτε εμένα ούτε το «Πρώτο Θέμα», όσο κι αν προσπαθεί. Αν θέλει να κάνει τον Μαδούρο ας πάει στη Βενεζουέλα. Μια ώρα αρχύτερα.

Υ.Γ.: Τέλος ας βρει καμία άλλη απ’ τις «κόπυ πάστε» βρισιές εις βάρος μου γιατί εκτός από κοινός ψεύτης και συκοφάντης είναι πια και γραφικός. Ψιλοβαριέμαι και να του απαντώ σε πολιτικοδημοσιογραφικό επίπεδο. Σε ανθρώπινο όμως, του εύχομαι ολόψυχα περαστικά, και να το προσέχει γιατί αυτό το πράγμα επιδεινώνεται ξαφνικά. Αφού το είπε κι ο ίδιος, οι εφημερίδες τον πειράζουν στην υγεία, γιατί επιμένει; Αγάπη μόνο!!

Θέμος Αναστασιάδης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: