Ο Άιντε δεν άκουσε τον Ερντογάν; Μπορούν να ξεπεραστούν τα δύσκολα στην ασφάλεια, λέει




Υπάρχουν δύσκολα θέματα που πρέπει να ξεπεραστούν στο κεφάλαιο της ασφάλειας και των εγγυήσεων και υπάρχει η θέληση για αυτό, δήλωσε ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Παρασκευή στη Γενεύη.

Ο κ. Άιντε είπε πως οι εναρκτήριες δηλώσεις που έγιναν στη Διάσκεψη “μετέφεραν ένα ισχυρό μήνυμα ελπίδας ότι αυτή η μακροχρόνια διένεξη μπορεί τώρα να λήξει και ότι θα μπορέσει να υπάρξει μια ενωμένη ομόσπονδη Κύπρος με μια διευθέτηση για την ασφάλεια που να είναι κοινά αποδεκτή από όλες τις πλευρές”

Κληθείς να σχολιάσει δήλωση του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πως η Τουρκία θα βρίσκεται για πάντα στην Κύπρο, ο Άιντε είπε πως έγιναν κάποιες συζητήσεις την Πέμπτη, όχι επί της ουσίας, οι οποίες μπορεί να προκάλεσαν μια αντίδραση, προσθέτοντας πως δεν έχει οποιαδήποτε ένδειξη ότι υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα με τη διαδικασία. “Αλλά το σημειώνουμε αυτό (τη δήλωση Ερντογάν)”, ανέφερε.

Ερωτηθείς αν οι συζητήσεις στις οποίες αναφέρεται αφορούν συνομιλία που είχαν ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κατά τη Διάσκεψη, ο κ. Άιντε είπε πως “δεν ήταν αυτό”.

ΚΥΠΕ Μαρία Κονιώτου – Ελβετία/ Γενεύη 13/01/2017 15:45

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: