Ομολογία “ναυαγίου” η σύσταση της Ομάδας Εργασίας: Μόνο Αναστασιάδης-Κοτζιάς είχαν προτάσεις




‘Εμμεση ομολογία, για να αποφευχθεί το ναυάγιο της Διάσκεψης για το Κυπριακό, είναι η σύσταση της Ομάδας Εργασίας, ανέφερε στην ιστοσελίδα μας ανώτερη διπλωματική πηγή.

Τόνισε μάλιστα ότι η μόνη αντιπροσωπεία που ήταν καλά προετοιμασμένη ήταν η κυπριακή και υπογράμμισε ότι μόνο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις. Επίσης είπε ότι ήταν η σημαντική η συνεισφορά του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, ο οποίος βοήθησε στη διάσωση της διαδικασίας μέσω της πρότασής του για το Σύμφωνο Φιλίας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι Τούρκοι παρέμειναν στις αδιάλλακτες θέσεις τους επιμένοντας την παραμονή κατοχικών στρατευμάτων και εγγυήσεων.

Δυστυχώς, κάποιοι έριξαν τα βέλη τους στον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος και αυτό είναι άδικο. Διότι έδωσε τη μάχη μαζί με τον Πρόεδρο της Κύπρου σε όλα τα επίπεδα. Οι Τούρκοι ήρθαν στην Γενεύη για να μην δώσουν τίποτα. Και είχαν την υποστήριξη των Βρετανών και του κ. Άιντα.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ: Η Διάσκεψη για την Κύπρο θα συνεχιστεί στις 18 Ιανουαρίου σε επίπεδο τεχνοκρατών, που θα συζητήσουν πιο συγκεκριμένα και διεξοδικά το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων, τις ανησυχίες και τις προσεγγίσεις που υπάρχουν και όταν ετοιμάσουν ένα σχετικό πόρισμα που αφορά όλα αυτά τα θέματα, θα υπάρξει συνέχιση της Διάσκεψης με την ίδια σύνθεση όπως ξεκίνησε.

Αυτό ανακοίνωσε απόψε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφέροντας ότι οι τεχνοκράτες θα προέρχονται από τα μέρη που συμμετέχουν στη Διάσκεψη. Πρόσθεσε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης αποφάσισε να εκπροσωπηθεί στη Διάσκεψη των τεχνοκρατών από το διαπραγματευτή της ελληνοκυπριακής πλευράς στις συνομιλίες για το Κυπριακό Ανδρέα Μαυρογιάννη.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ολοκληρώθηκε η παρούσα φάση της Διάσκεψης για την Κύπρο για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις, ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο twitter o Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Συμφώνα με πληροφορίες η απόφαση θα περιλαμβάνει τα εξής:
1.Σύσταση Ομάδας Εργασίας η οποία θα συνέλθει στις 18 Ιανουαρίου για να καθορίσει συγκεκριμένα ζητήματα όσον αφορά στην Ασφάλεια.
2.Η Διάσκεψη θα συνεχιστεί σε πολιτικό επίπεδο, αμέσως μετά, ούτως ώστε να προβεί σε αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της Ομάδας Εργασίας.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: