Νέα ισχυρή χιονόπτωση σε Λέσβο και Χίο: Μισό μέτρο το χιόνι κατά τόπους στα νησιά!




Νέα ισχυρή χιονόπτωση σημειώνεται σήμερα από τις πρώτες πρωινές ώρες, στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού. Ιδιαίτερα έντονη είναι η χιονόπτωση σε όλη τη δυτική Λέσβο όπου έχει φτάσει μέχρι τις ακτές της Ερεσού και του Σιγρίου, ενώ στις περιοχές Φίλιας και Σκαλοχωρίου φτάνει ήδη το μισό μέτρο!

Σε όλο το κεντρικό οδικό δίκτυο του νησιού, μόλις λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Μυτιλήνης, η κίνηση των οχημάτων γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. Τα συνεργεία με μηχανήματα του δήμου Λέσβου και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου επιχειρούν ξανά από τα χαράματα παρά την καταπόνηση των περασμένων ημερών, προκειμένου να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία στους δρόμους. Που όμως αυτή τη φορά είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι λόγω του παγετού που έχει προηγηθεί.

Ισχυρή χιονόπτωση από τα ξημερώματα πλήττει και τον Άη Στράτη όπου έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις ακόμα και μέσα στον οικισμό του νησιού.

Από τα χαράματα χιονίζει και σε όλη τη βόρεια Χίο.

Σύμφωνα με το γραφείο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας βορείου Αιγαίου σημαντικά προβλήματα παρουσιάζονται στις οδούς:

– Χίου – Καρδαμύλων, από το ύψος του Θόλους και βορειότερα.

– Χίου – Βολισσού, μετά από το από το Αίπος.

– Χίου – Αυγωνύμων, από το ύψος των Καρυών μέχρι και τα Αυγώνυμα.

Ήδη συνεργεία του δήμου Χίου και της Περιφέρειας βορείου Αιγαίου προσπαθούν προκειμένου οι δρόμοι να παραμείνουν ανοιχτοί.

09/01/2017 09:30
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σ. Μπαλάσκας
Λέσβος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: