Mεγάλη εκτός έδρας νίκη της Κέρκυρας στο Περιστέρι: Νίκησε με 4-1 τον Ατρόμητο




Μεγάλη βαθμολογική «ανάσα» πήρε η Κέρκυρα μετά τον εκτός έδρας θρίαμβο με 4-1 επί του Ατρομήτου, ο οποίος υπέστη την 2η σερί ήττα στο Περιστέρι. Οι «Φαίακες» απέσπασαν τους τρεις πολύτιμους βαθμούς για την 16η αγωνιστική της Super League, χάρη στα τέρματα του Επστάιν στο 4ο λεπτό του αγώνα, το αυτογκόλ του Λαζαρίδη στο 64΄ και τα γκολ του Ντουάλα στο 79΄ και του Γεωργακόπουλου στο 87΄.

Οι Περιστεριώτες, οι οποίοι μείωσαν με κεφαλιά του Φυτανίδη στο 82΄, ολοκλήρωσαν τον αγώνα με 9 παίκτες, λόγω αποβολής του Κεϊτά με 2η κίτρινη στις καθυστερήσεις του πρώτου 45λεπτου και του Γκουγκούδη με επίσης 2η κίτρινη στο 66΄. Παράλληλα, η Κέρκυρα πέτυχε και την πρώτη φετινή εκτός έδρας νίκη της στο πρωτάθλημα.

Ο Ατρόμητος προερχόταν από την εντός έδρας ήττα με 2-1 από τον Πανιώνιο, ενώ η Kέρκυρα δεν έπαιξε το περασμένο Σάββατο, λόγω της αναβολής του αγώνα της με τον Ηρακλή. Στην πρόσφατη αναμέτρηση των δύο ομάδων για την εξ αναβολής 1η αγωνιστική, το αποτέλεσμα ήταν ισόπαλο 1-1. Ο προπονητής των γηπεδούχων, Γιώργος Κορακάκης, παρέταξε την ομάδα του με αρκετές αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα κατά του Πανιωνίου, ενώ η Κέρκυρα αγωνίστηκε χωρίς τον Τουράμ, ο οποίος αποβλήθηκε στον προ δύο εβδομάδων αγώνα με τον Ατρόμητο.

Η Κέρκυρα σημείωσε την πρώτη νίκη της στο Περιστέρι, αφού δεν είχε νικήσει ποτέ στην έδρα του Ατρόμητου, όπου είχε μέχρι τώρα έξι ήττες και τέσσερις ισοπαλίες. Έτσι, με τη σημερινή νίκη της έφθασε τους 16 βαθμούς και με έναν αγώνα λιγότερο, ενώ ο Ατρόμητος παρέμεινε στους 21.

Το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, όμως είχε συναρπαστική εξέλιξη. Οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο 4ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν, σε αντεπίθεση και μακρινή πάσα του Ντιόγκο, ο Επστάιν πλάσαρε όμορφα τον Γκορμπούνοφ και έκανε το 0-1 κατά της παλιάς ομάδας του. Η Κέρκυρα συνέχισε να είναι πιο ουσιαστική πιέζοντας τον αντίπαλο, αν και ο Ατρόμητος σιγά σιγά πήρε την κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να φθάσει σε κάτι ουσιώδες.

Αντίθετα, η Κέρκυρα ήταν πιο επικίνδυνη και δημιούργησε δύο φάσεις, με σουτ του Ντιόγκο στο 33΄ και μια ατομική προσπάθεια μέσα στην περιοχή του Ντουάλα τρία λεπτά αργότερα. Στο 39΄ μετά από κόρνερ του Ούμπιδες για τον Ατρόμητο ο Μπρίτο είχε γυριστή κεφαλιά άουτ.

Και σαν να μην έφθανε η κακή εμφάνιση του Ατρομήτου, στις καθυστερήσεις του α΄ μέρους ήρθε και η αποβολή του Κεϊτά, ο οποίος άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες, όταν δέχθηκε 2η κίτρινη κάρτα για επικίνδυνο παιχνίδι πάνω στον Ντουαλά. Στο 24΄ ο Κεϊτά είχε δεχθεί την πρώτη κίτρινη για φάουλ πάνω στον ίδιο αντίπαλο.

Στο β΄ μέρος ο Ατρόμητος μπήκε δυνατά και ο Τόνσο στο 52΄ πιάνει δυνατό σουτ, το οποίο έστειλε την μπάλα λίγο άουτ, ενώ στο 61΄ την κεφαλιά του Λε Ταλέκ μπλόκαρε ο Κουτζαβασίλης. Όμως η Κέρκυρα ήταν αυτή που πανηγύρισε για δεύτερη φορά, αφού στο 64΄ ο Λαζαρίδης, στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα σε σέντρα του Επστάιν, την έστειλε με προβολή στα δίχτυα της ομάδας του.

Τρία λεπτά αργότερα (66΄) ο Ατρόμητος θα μείνει με εννέα παίκτες, αφού αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα και ο Γκουγκούδης για φάουλ στον Κόντο (η πρώτη κίτρινη στο 31΄).

Το 0-3 έκανε η Κέρκυρα στο 79΄ με τον Ντουάλα, ο οποίος σκόραρε σε ανυπεράσπιστη εστία μετά από ωραία προσπάθεια του Παμλίδη με τον Σπίνουλα. Στο 82΄ οι γηπεδούχοι μείωσαν με κεφαλιά του Φυτανίδη από σέντρα του Ούμπιδες. Τέλος, η Κέρκυρα σφράγισε τη νίκη της στο 87΄ με τον Γεωργακόπουλο, ο οποίος ειχε μπει λίγο νωρίτερα στον αγώνα και εκμεταλλεύτηκε μεταβίβαση του Ντουάλα.

Διαιτητής: Αλέξανδρος Τσαμούρης (Πειραιά)
Κόκκινες: 45+2΄ Κεϊτά (2η κίτρινη), 66΄ Γκουγκούδης (2η κίτρινη)
Κίτρινες: Κεϊτά, Γκουγκούδης / Σπίνουλας, Γκόμες

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Κορακάκης): Γκορμπούνοφ, Λαζαρίδης, Βασιλείου (46΄ Κυριακίδης), Φυτανίδης, Γκουγκούδης, Τόνσο (68΄ Μπάγκα), Μπιτόλο, Κεϊτά, Μπρίτο (56΄ Ντάουντα), Ούμπιδες, Λε Ταλέκ.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Βενέτης, Σπίνουλας, Ζορμπάς (58΄ Κόντος), Γκόμες, Σιόντης, Ανδρεόπουλος (73΄ Παμλίδης), Ιωάννου, Βιέρα, Ντιόγκο, Επστάιν (83΄ Γεωργακόπουλος).

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: