ΗΠΑ: Τουλάχιστον 18 νεκροί από τις καταρρακτώδεις βροχές στις νότιες πολιτείες




Τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις νότιες ΗΠΑ στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχών, σύμφωνα με τον νέο απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές.

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή στη Τζόρτζια, η οποία επλήγη από μια σφοδρή καταιγίδα, όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας και οι υπηρεσίες αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων της Πολιτείας.

Πέντε ακόμη άνθρωποι αγνοούνται, σύμφωνα με τον Μπάντι Ντιούκ δήμαρχο της πόλης Αντέλ.

Τέσσερις ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 20 τραυματίστηκαν το Σάββατο το πρωί από ανεμοστρόβιλο στον νότιο Μισισιπί.

Η καταιγίδα προκάλεσε και σοβαρές υλικές ζημιές, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους της αμερικανικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA), με πτώσεις δέντρων και ηλεκτρικών καλωδίων που προκάλεσαν τη διακοπή της ηλεκτροδότησης σε πολλές κομητείες.

Οι αρχές έχουν προειδοποιήσει για το πέρασμα μιας άλλης σειρά επικίνδυνων ανεμοστρόβιλων που θα συνοδεύονται από σφοδρούς ανέμους και καταρρακτώδεις βροχές. Τα φαινόμενα αναμένεται να πλήξουν τη βόρεια και την κεντρική Τζόρτζια την Κυριακή.

23/01/2017 11:04
ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP
Ουάσινγκτον

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: