Γκουτιέρες, Μογκερίνι, Κοτζιάς, Τζόνσον, στη Γενεύη: Αποχώρησε η Ελένη Θεοχάρους




Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες προσήλθε στις 10.04 τοπική ώρα στο Παλάτι των Εθνών, στη Γενεύη, για να συμμετάσχει στη Διάσκεψη για την Κύπρο για το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων.

Λίγα λεπτά αργότερα, στις 10.07 τοπική ώρα, στο χώρο προσήλθε και η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική Φεντερίκα Μογκερίνι και αμέσως μετά έφτασε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, στις 10.09 τοπική, συνοδευόμενος από την ελληνική αντιπροσωπεία.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον και ο Υφυπουργός Εξωτερικών Σερ Άλαν Ντάνκαν βρίσκονται ήδη στο Παλάτι των Εθνών από τις 09.34 τοπική ώρα, για τη διάσκεψη.

Σε ανάρτησή του στο twitter, o Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έινετ δημοσίευσε φωτογραφία του με τον κ. Τζόνσον, τον οποίο καλωσόριζε στη διάσκεψη.

Η Διάσκεψη για την Κύπρο, όπου θα συζητηθεί το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων, είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 11.15 το πρωί τοπική ώρα Γενεύης (12.15 ώρα Κύπρου).

Όπως ανακοινώθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη, τη διάσκεψη θα ανοίξει ο ΓΓ των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Council Chamber, στο Παλάτι των Εθνών «με τη συμμετοχή της Αυτού Εξοχότητας Νίκου Αναστασιάδη, της Αυτού Εξοχότητας Μουσταφά Ακιντζί, του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Έσπεν Μπαρθ Έιντε και των εκπροσώπων των εγγυητριών δυνάμεων, Ελλάδας, Τουρκίας και Ηνωμένου Βασιλείου». Προστίθεται πως «η ΕΕ θα συμμετέχει επίσης ως παρατηρητής/ενδιαφερόμενο μέρος».

Αποχώρησε η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης από την Γενεύη

Ανποχώρησεαπό την Γενεύη η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης, Ελένη Θεοχάρους. Η κ. Θεοχάρους όπως και ο Βουλευτής της Αλληλεγγύης, Μιχάλης Γεωργάλλας που την συνοδεύει, αναχώρησαν από το ξενοδοχείο όπου διέμεναν, διαφωνώντας με τις κινήσεις Αναστασιάδη.

ΚΥΠΕ, Γενεύη, Λυεκωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: