“Ερευνάται” η πράκτορας που φέρεται να είπε ότι δεν θα «φάει σφαίρα» για τον Ντόναλντ Τραμπ




Η αμερικανική Secret Service ενδέχεται να περάσει από πειθαρχικό έλεγχο μια υψηλόβαθμη αξιωματικό, η οποία σε ανάρτησή της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook άφησε να εννοηθεί ότι δεν θέλει «να φάει καμία σφαίρα» για λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ, όπως έγινε γνωστό από την υπηρεσία κι έγραψε μια εφημερίδα.

Τα σχόλια αυτά, τα οποία έφερε στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα Washington Examiner χθες, τα έγραψε πριν από επτά μήνες η Κέρι Ο’ Γκρέιντι, ειδική πράκτορας που εργάζεται στη μονάδα της υπηρεσίας στο Ντένβερ.

Σε μια πρόσφατη ανάρτηση, η Ο’ Γκρέιντι ανήρτησε το λογότυπο της «πορείας των γυναικών» κατά του Ντόναλντ Τραμπ στο Ντένβερ στο λογαριασμό της στο Facebook την Παρασκευή, την ημέρα της ορκωμοσίας του προέδρου των ΗΠΑ, επισημαίνεται από την εφημερίδα.

«Η Μυστική Υπηρεσία είναι ενήμερη για τις αναρτήσεις και θα λάβει σύντομα τα ενδεδειγμένα μέτρα» τονίζεται σε ανακοίνωση της Secret
Service σήμερα.

«Οποιαδήποτε αιτίαση περί ανάρμοστης συμπεριφοράς λαμβάνεται σοβαρά υπόψη και ερευνάται άμεσα».

Η Ο’ Γκρέιντι δεν σχολίασε το δημοσίευμα στο Ρόιτερς. Η Secret Service έχει αναλάβει την ασφάλεια του Αμερικανού προέδρου και της οικογένειά του, όπως επίσης κι άλλων επιφανών πολιτικών προσώπων μεταξύ αυτών των υποψηφίων στις προεδρικές εκλογές που ζητούν προστασία.

Σύμφωνα με στιγμιότυπο (screenshot) μιας εκ των αναρτήσεων που δημοσίευσε η Examiner, η Ο’ Γκρέιντι έγραψε τον Οκτώβριο ότι είχε καταβάλει σκληρές προσπάθειες να μην παραβιάσει το διάταγμα εκείνο που απαγορεύει την ανάληψη πολιτικής δράσης για τους εργαζόμενους της ομοσπονδιακής διοίκησης.

«Ωστόσο αυτός ο κόσμος έχει αλλάξει κι εγώ έχω αλλάξει. Και θα πήγαινα στην φυλακή για μια σφαίρα ή την υποστήριξη αυτού που πιστεύω ότι είναι καταστροφή για αυτήν την χώρα και τις ισχυρές και φανταστικές γυναίκες και τις μειονότητες που διαμένουν εδώ» έγραψε η Ο’ Γκρέιντι.

«Καταραμένη η Act. Εγώ είμαι με εκείνη».

Στην ανάρτηση δεν αναφερόταν το όνομα του Τραμπ, αλλά η φράση “I’ m with her” ήταν ένα από τα συνθήματα της προεκλογικής εκστρατείας της υποψηφίας των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον.

Η Ο’ Γκρέιντι δήλωσε στην Examiner ότι απέσυρε το μήνυμά της αφού σκέφθηκε καλύτερα την ενέργειά της για δύο ή τρεις ημέρες.

«Έδινα μια εσωτερική μάχη με τον εαυτό μου, αλλά μόλις το ανήρτησα, σκέφτηκα ότι δεν ήταν το συναίσθημα που είχα ανάγκη να μοιραστώ διότι νοιάζομαι πολύ για την αποστολή μου» είπε η Ο’ Γκρέιντι, σύμφωνα με την εφημερίδα.

25/01/2017 18:54
ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters
Ουάσινγκτον, United States

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: