Επίθεση Περδίκη σε Αναστασιάδη για εξελίξεις στη Γενεύη και κατάθεση χαρτών




“Η σημερινή μέρα είναι κρίσιμη και σημαντική. Δυστυχώς, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με τους λανθασμένους χειρισμούς του και κυρίως με την ακατανόητη συμφωνία του δείπνου της 1ης Δεκεμβρίου, οδηγεί την Κύπρο στο επικίνδυνο σταυροδρόμι της πενταμερούς”.

Αυτό αναφέρει σε δήλωσή του ο επικεφαλής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης.

“Καθήκον μας είναι να διασφαλίσουμε, ότι το τραγικό λάθος της πενταμερούς, δεν θα αποβεί μοιραίο για την Κύπρο και τον λαό μας. Με δεδομένη την υποβάθμιση της Κυπριακής Δημοκρατίας και την εγκατάλειψη της πάγιας θέσης του συνόλου της πολιτικής ηγεσίας για τη διεθνή διάσκεψη, τις επόμενες ώρες, δυο είναι οι κύριοι κίνδυνοι:

“Nα υποχωρήσει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στο θέμα των εγγυήσεων και των στρατευμάτων. Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών επαναλαμβάνουμε, ότι δεν μπορούμε να δεχτούμε λύση του Κυπριακού με την παρουσία ξένων στρατευμάτων και εγγυήσεων. Αυτή είναι η δική μας κόκκινη γραμμή και μέχρι τέλους θα επιμένουμε σε αυτήν και αυτή προβάλλουμε εδώ στη Γενεύη σε κάθε ευκαιρία που μας δίνεται.

Να τεθούν στη πενταμερή διάσκεψη όλα τα θέματα στο τραπέζι και να γίνει αυτό που ζητά η τουρκική πλευρά, δηλαδή ένα ανατολίτικο παζάρι. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ξέρει, ότι αυτό θα οδηγήσει στην άμεση αποχώρηση από τη Γενεύη των πέντε κομμάτων και τη ρήξη εφ´ όλης της ύλης.

“Οι πιο πάνω λόγοι επιβάλλουν τη συνέχιση της παραμονής και των πέντε κομμάτων στη Γενεύη.

“Σε ότι αφορά την κατάθεση χαρτών. Είναι λανθασμένη η εντύπωση ότι το Εθνικό Συμβούλιο συμφώνησε σε όσα αποτύπωνε ο χάρτης που κατέθεσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Εγώ προσωπικά διαφώνησα ακόμα και με την παρουσίαση του χάρτη στα μέλη του εθνικού συμβουλίου.

“Άλλωστε εμείς διαφωνούμε και στη διαδικασία και στο περιεχόμενο του χάρτη.

“Προς τούτο κατέθεσα από νωρίς το πρωί χθες σχετική επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Νίκου Χριστοδουλίδη”, καταλήγει ο Γ. Περδίκης.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 12/01/2017 10:38

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: