Βρώμικο παιγνίδι εναντίον της Ελλάδας: Οργή Κοτζιά για την στοχοποίησή του στην Κύπρο

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕΟ υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την έντονη δυσφορία του εξέφρασε με ένα tweet ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς για την επίθεση που δέχτηκε με την διαστρέβλωση της ομιλίας του καθηγητή ‘Αγγελου Συρίγου και την σύνδεσή του με αυτόν, υπό την ιδιότητα του συμβούλου του.

«Φασισμός είναι να μου χρεώνονται για κυπριακό, από “πολιτικά βαποράκια”, απόψεις εξαιρετικού καθηγητή ‘Α. Συρίγου, στελέχους+ΓΓ κυβερνήσεων ΝΔ» τονίζει ο κ. Κοτζιάς με προσωπικό του tweet ο οποίος φυσικά δεν έχει, πέρα από την εκτίμηση καμμία περαιτέρω σχέση μαζί του, πόσο μάλιστα αυτή του συμβούλου του.

Συνεργάτες του υπουργού κάνουν λόγο για μία άθλια επίθεση σε μία προσπάθεια να στοχοποιήσουν εκ νέου τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας και να του αποδώσουν ευθύνες τις οποίες δεν έχει, ψαρεύοντας σε θολά νερά με τη συμμετοχή πολιτικών δυνάμεων που συνηθίζουν να παίζουν μικροκομματικά επικίνδυνα παιχνίδια απαξιώνοντας την Ελλάδα επί της ουσίας αντί του υπουργού. Και δεν διστάζουν, προκειμέου να δημιουργήσουν θόρυβο, να χρησιμοποιήσουν ψεύδη που εύκολα καταρρίπτονται.

Σοκαρισμένος για την διαστρέβλωση του λόγου του στο μνημόσυνο του Τάσσου Παπαδόπουλου στην Κύπρο δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ και ο κ. Συρίγος χαρακτηρίζοντας το συμβάν ως «ιστορίες για αγρίους». «Πρώτα βγήκε ότι είμαι υπέρ της προσαρτήσεως, μετά υπέρ της διχοτομήσεως και τώρα βγαίνει ότι είμαι και σύμβουλος του Νίκου Κοτζιά. Με τον οποίο υπενθυμίζω ότι έχω πολύ καλές φιλικές σχέσεις, μου παρουσίασε και το βιβλίο μου για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά ανήκουμε σε δύο εντελώς διαφορετικούς χώρους, έχω διατελέσει γενικός γραμματέας της προηγούμενης κυβερνήσεως και θα ήταν αστείο να πάω ως σύμβουλος του, δηλαδή τι να πω…»

«Με θλίβει το κλίμα» πρόσθεσε ο κ. Συρίγος «βλέπω να δημιουργείται ένα κλίμα αντίστοιχο της δεκαετίας του ’60, τελικά, μεταξύ Αθήνας και Λευκωσίας το οποίο μας οδήγησε στη σημερινή κατοχή της Κύπρου. Μεταξύ του 1963 και 1974 Αθήνα και Λευκωσία δεν συνομιλούσαν. Ο Παπανδρέου κατηγορούσε τη Λευκωσία ότι «άλλα συμφωνούμε άλλα πράττετε»: Μη φτάσουμε σε μία αντίστοιχη κατάσταση τώρα. Μη χωριστούμε, η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη, Η Ελλάδα δεν έχει άλλο περιθώριο, η Κύπρος δεν έχει άλλο συμπαραστάτη διπλωματικό εκτός από την Ελλάδα. Μην πάμε σε μία διαπραγμάτευση έτσι».

Σοφία Αραβοπούλου
13/12/2016 20:37
ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αθήνα, Greece

Το λάθος Αναστασιάδη για “τους εξ Ελλάδος επισκέπτες”

Η ατάκα του Προέδρου της Δημοκρατίας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΙΓΜΑ για «τους εξ Ελλάδος επισκέπτες», πήρε διαστάσεις και στο Twitter με πολιτικούς να προβαίνουν σε σχετικές αναρτήσεις. Μία από αυτές, και η ανάρτηση του προέδρου της ΕΔΕΚ, Μαρίνου Σιζόπουλου, η οποία προκάλεσε τον αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Βίκτωρα Παπαδόπουλο, να απαντήσει.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ανέφερε «θα ήθελα να παρακαλέσω όσους επισκέπτονται εξ Ελλάδος την Κύπρο, να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι το δικό τους χωριό, η δική τους κωμόπολη, η δική τους περιοχή που είναι υπό κατοχή».

Ο κ. Σιζόπουλος έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter:
«Οι εξ Ελλάδος επισκέπτες ενοχλούν. Οι Τούρκοι παράνομοι σφετεριστές των Ε/κ περιουσιών γιατί νομιμοποιούνται;».

Η απάντηση του Βίκτωρα Παπαδόπουλου ήταν η ακόλουθη:
«Δεν ενοχλούν οι εξ Ελλάδος αδελφοί. Ενοχλούν όσοι μιλούν υπέρ δυο κρατών ή όταν βλέπουν την προσάρτηση και ως δυσμενή τάχα ευκαιρία».

Σε νέα απάντηση του στον αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ έγραψε:
Marinos Sizopoulos @sizopoulos
@PapadopoulosVic Η γενίκευση κ αοριστολογία δεν βοηθά. Η ένθερμη υποστήριξη του διχοτομικού Σχεδίου Ανάν το 2004 ήταν καλύτερη σύμβουλος;

2 Comments on "Βρώμικο παιγνίδι εναντίον της Ελλάδας: Οργή Κοτζιά για την στοχοποίησή του στην Κύπρο"

  1. Δεν είναι λύση η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία για την Κύπρο που απεργάζονται οι κατά καιρούς οι ελληνοφοβικοί κομματάρχες του μαρασμού στην Κύπρο που δηλητηριάζουν εδώ και δεκαετίες τις ψυχές 700.000 Ελλήνων με ψέματα και ανθελληνικό μίσος για να τις παραδώσουν χεροπόδαρα στην επικυριαρχία του Ερντογάν. κράτους

  2. STEFANOS ACHTSIVASILIS | December 21, 2016 at 5:42 AM | Reply

    Ως συνήθως, πάντα στην επικαιρότητα και προσγειωμένα, δίνουν την πραγματική και ρεαλιστική εικόνα των γεγονότων.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*