Το ΚΚΕ διαφωνεί με το ΑΚΕΛ για το Κυπριακό: Σταθερό στη θέση ενιαία ανεξάρτητη Κύπρο




Το ΚΚΕ παραμένει σταθερό στη θέση για Κύπρο ενιαία, για ένα και όχι δύο κράτη, μια Κύπρο ανεξάρτητη, με μία και μόνη κυριαρχία, ιθαγένεια και διεθνή προσωπικότητα, χωρίς ξένες βάσεις και στρατεύματα, χωρίς ξένους εγγυητές και προστάτες, με το λαό κυρίαρχο στον τόπο του.

Αυτά, αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο κ. Κουτσούμπας επαναλαμβάνει τη θέση του κόμματός του ότι το νέο σχέδιο που, όπως αναφέρει, είναι στα σκαριά δεν υπηρετεί το στόχο αυτό.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις σχέσεις ΑΚΕΛ – ΚΚΕ σημειώνει ότι στο διεθνές κομμουνιστικό κίνημα υπάρχουν συγκλίσεις απόψεων σε πολλά ζητήματα και αποκλίσεις σε άλλα και συμπληρώνει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που τα δύο κόμματα διαφωνούν, θυμίζοντας ότι το ΚΚΕ είχε διαφορετική στάση ως προς το ζήτημα της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ και στο αν αυτή θα βοηθούσε στην επίλυση του Κυπριακού από το ΑΚΕΛ, με το ΚΚΕ να είναι αντίθετο και το ΑΚΕΛ υπέρ.

Επίσης, ανέφερε ότι για το σχέδιο Ανάν το ΚΚΕ είχε πάρει ανοιχτά θέση υπέρ του «όχι» και προχώρησε και σε μαζικές κινητοποιήσεις ενάντια στο σχέδιο ενώ το ΑΚΕΛ “δεν είχε ακόμη πάρει θέση και στις γραμμές του είχαν εκφραστεί απόψεις και υπέρ του `ναι` και υπέρ του `όχι`.

ΚΥΠΕ – Ελένη Μαυρούλη
Ελλάδα/ΑΘΗΝΑ 03/12/2016 14:40

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: