Τιμήθηκε ο πρώτος Ελληνοκύπριος δημοτικός σύμβουλος της Νέας Υόρκης Κώστας Κωνσταντινίδης




Τον καταγόμενο από την Ασγάτα δημοτικό σύμβουλο Νέας Υόρκης, Κώστα Κωνσταντινίδη, τίμησαν, στο ετήσιο δείπνο για την 82η επέτειο της ίδρυσης του σωματείου τους, τα μέλη του Συλλόγου Ασγατιτών «Η Κύπρος».

Ο πατέρας του Κώστα Κωνσταντινίδη ήλθε στην Αμερική από την Ασγάτα. Παράλληλα, ανακηρύχθηκε επίτιμο μέλος, το παλαίμαχο μέλος του συλλόγου, Νεόφυτος Κωνσταντινίδης, ενώ τιμήθηκαν – όπως γίνεται κάθε χρόνο – δύο απόφοιτοι πανεπιστημίων, με καταγωγή από την Ασγάτα, η Αλεξία Ιωάννου κι ο Κρίς Οδυσσέως.

«Το ότι είμαι ο πρώτος ελληνικής και κυπριακής καταγωγής δημοτικός σύμβουλος Νέας Υόρκης, αποτελεί μεγάλη ευθύνη για μένα, γιατί όλοι κοιτούν την καταγωγή μου κι ελπίζουν σε μένα», είπε παραλαμβάνοντας το βραβείο ο Κώστας Κωνσταντινίδης.

Δήλωσε υπερήφανος για την καταγωγή του και υπογράμμισε πως αν και όλοι οι απόδημοι Ασγατίτες ζουν μακριά από την Κύπρο, η καρδιά τους είναι εκεί.

«Πάντοτε βοηθούμε την Ασγάτα και διασφαλίζουμε ότι θα μεταβιβάσουμε τη δάδα της κληρονομιάς μας στις επόμενες γενιές».
Μίλησε με συγκίνηση για την αείμνηστη γιαγιά του η οποία του μιλούσε συνεχώς για την Κύπρο, που την είχε μέχρι τέλους στην καρδιά της – κάτι που μετέδωσε και στον ίδιο – και για την τουρκική εισβολή.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυνε στον πρόεδρο της ΠΣΕΚΑ, Φίλιπ Κρίστοφερ και τα στελέχη της Κυπριακής Ομοσπονδίας, για την βοήθεια που προσέφεραν στον προεκλογικό του αγώνα και συντέλεσαν στην εκλογή του.

Ο πρόεδρος της «Ασγάτας», Πίτερ Λούκας, αναφέρθηκε στην 82ετή ιστορία του συλλόγου και στην πολυποίκιλη προσφορά του στο πολιτισμό, στους εθνικούς αγώνες, αλλά και στο χωριό τους, όπου έχουν βοηθήσει την εκκλησία, το σχολείο κι άλλα ιδρύματα.
Μίλησε εγκωμιαστικά για τον Κώστα Κωνσταντινίδη, για τον οποίο είπε πως τιμά τις υποσχέσεις του και φέρνει σε πέρας τις ευθύνες που αναλαμβάνει.

Ο επίσκοπος Ζήλων Σεβαστιανός μετέφερε το χαιρετισμό του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου και συνεχάρη το σύλλογο για τις δραστηριότητές του και την προσφορά του προς την ιδιαίτερη πατρίδα.

Χαιρετισμούς απηύθυναν, ο γενικός πρόξενος της Κύπρου στη Νέα Υόρκη, Βασίλης Φιλίππου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπρο-Αμερικανικών Οργανισμών, Κυριάκος Παπαστυλιανού και ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ, Φίλιπ Κρίστοφερ.

Απ. Ζουπανιώτης, ΚΥΠΕ, ΗΠΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: