Συμφωνία ΑΚΡ- εθνικιστών για σύνταγμα στην Τουρκία: Σουλτάνος σύντομα ο Ερντογάν;

Συμφωνία για την αναθεώρηση του Συντάγματος μεταξύ του κυβερνώντας Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος. Την επόμενη βδομάδα στη Βουλή η πρόταση. Φωτογραφία ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣυμφωνία για την αναθεώρηση του Συντάγματος μεταξύ του κυβερνώντας Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος. Την επόμενη βδομάδα στη Βουλή η πρόταση. Φωτογραφία ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ

Συμφωνία για μια περιορισμένη αναθεώρηση του Συντάγματος επετεύχθη μεταξύ του κυβερνώντας Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK) και του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP), σε συνάντηση που είχαν στο μέγαρο Τσανκαγιά, ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ και ο πρόεδρος του MHP Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν μετά τη συνάντηση, ανακοίνωσαν πως συμφώνησαν και στις τελευταίες λεπτομέρειες. Ο κ. Γιλντιρί προσέθεσε πως την προσεχή εβδομάδα το σχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή και αφού ολοκληρωθούν οι εργασίες και υπερψηφιστεί τουλάχιστον από το 30% της Βουλής, θα διεξαχθεί δημοψήφισμα σε 60 μέρες από την τελική ψηφοφορία.

Η μόνη λεπτομέρεια της συμφωνίας που αποκάλυψε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είναι ότι στο νέο σύστημα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συνεχίζει να είναι μέλος του κόμματός του.

Ο ίδιος είπε πως το δημοψήφισμα μπορεί να γίνει στις αρχές του καλοκαιριού του 2017, αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα εκλογών.

01/12/2016 18:16
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Α. Ρομπόπουλος
Κωνσταντινούπολη

Be the first to comment on "Συμφωνία ΑΚΡ- εθνικιστών για σύνταγμα στην Τουρκία: Σουλτάνος σύντομα ο Ερντογάν;"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*