Πάει για βραβείο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο: Είναι στην πρώτη 20αδα και στις 5 κατηγορίες




Η φετινή άνοδος στο παιχνίδι του Γιάννη Αντετοκούνμπο είναι τεράστια, σε τέτοιο βαθμό που δεν θα ήταν υπερβολή να εικάσουμε πως, αν συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς, έχει στο… τσεπάκι του το βραβείο του πιό βελτιωμένου παίκτη της χρονιάς στο ΝΒΑ.

Για να καταλάβει κανείς πόσο σημαντική είναι η συνεισφορά του Αντετοκούνμπο στο Μιλγουόκι (η ομάδα βρίσκεται στην 7η θέση της Ανατολής με ρεκόρ 13-13), αρκεί να σημειωθεί πως είναι ο μοναδικός παίκτης του πρωταθλήματος που βρίσκεται στην πρώτη 20άδα και στις πέντε κύριες στατιστικές κατηγορίες (πόντοι, ριμπάουντ, ασίστ, κλεψίματα, κοψίματα). Όπως είναι φυσικό, στους Μπακς βρίσκεται στην πρώτη θέση και στις πέντε κατηγορίες.

Ο Αντετοκούνμπο σημειώνει 22,7 πόντους (17ος στο πρωτάθλημα), μαζεύει 9,2 ριμπάουντ (16ος), μοιράζει 5,8 ασίστ (20ος), «κλέβει» 2,1 φορές (5ος) και «κόβει» 2 φορές (5ος) κατά μέσο όρο σε κάθε αγώνα. Αν κοιτάξει κάποιος τους αριθμούς του στο περυσινό πρωτάθλημα (16,9 πόντοι, 7,7 ριμπάουντ, 4,3 ασίστ, 1,2 κλεψίματα, 1,4 κοψίματα) φαίνεται ξεκάθαρα η βελτίωση στο παιχνίδι του.

Αν λάβει υπόψιν ότι φέτος αγωνίζεται και λιγότερο σε σχέση με πέρυσι (35 λεπτά έναντι 35,3 πέρυσι), τότε τα αποτελέσματα γίνονται εντυπωσιακά.

Αυτή τη στιγμή πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα είναι ο Ράσελ Ουέστμπρουκ των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ με 30,9 πόντους ανά αγώνα, στα ριμπάουντ προηγείται ο Χασάν Ουάιτσαϊντ των Μαϊάμι Χιτ (14,8), στην πρώτη θέση στις ασίστ βρίσκεται ο Τζέιμς Χάρντεν των Χιούστον Ρόκετς (11,7), καλύτερος «κλέφτης» είναι ο Ντρέιμοντ Γκριν των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς (2,3) και πρώτος στα κοψίματα ο Άντονι Ντέιβις των Νιού Ορλίνς Πέλικανς (2,8).

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: