Ο Ινφαντίνο σκέφτεται την… κατάργηση των ισοπαλιών στους ομίλους του Μουντιάλ




Η σκέψη του Τζάνι Ινφαντίνο για Μουντιάλ με 48 ομάδες, συναντά ήδη την στεναρή αντίθεση των κορυφαίων ευρωπαικών συλλόγων, εκφρασμένη από την Ένωσή τους (ECA).

Όμως ο νέος πρόεδρος της FIFA φαίνεται αποφασισμένος να υπερασπιστεί την πρότασή του και να κάνει πραγματικότητά το σχέδιό του, από την διοργάνωση του 2026. Για το λόγο αυτό επεξεργάζεται την τελική πρόταση που θα παρουσιάσει στο  συμβούλιο της FIFA στην Ζυρίχη τον Ιανουάριο.

Προβληματισμό δημιουργεί η εικόνα των 16 ομίλων με τρεις ομάδες, με τις δύο πρώτες να προχωρούν και στη συνέχεια να υπάρχουν νοκ άουτ αποκλεισμοί. Μία σκέψη, εξαιτίας του φόβου ισοπαλιών την τελευταία αγωνιστική, είναι η κατάργηση των ισοπαλιών στη φάση των ομίλων, με την διαδικασία των πέναλτι να ακολουθείται μετά τα 90 λεπτά, εάν δεν υπάρχει νικητής, χωρίς όμως να έχει ξεκαθαριστεί εάν σε αυτή την περίπτωση, η νίκη μετράει δύο ή τρεις πόντους.

Μετά το Μουντιάλ του 1982, η FIFA είχε αλλάξει τους κανόνες, που απαιτούν συγχρονισμό στον τελευταίο αγώνα των ομίλων. Αιτία το «σκάνδαλο» του αγώνα μεταξύ της Δυτικής Γερμανίας και της Αυστρίας, που «έβγαλαν» εκτός της Αλγερία. Όμως με τρεις ομάδες στον όμιλο δεν μπορεί να υπάρξει συγχρονισμός. Εξ ου και η ιδέα των πέναλτι σε περίπτωση ισοπαλίας. Μία ιδέα που πάντως ακόμα βρίσκεται στα σπάργανα.

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: