Μια φαντασμαγορική βραδιά με 3.000 πυροτεχνήματα στον ουρανό της Θεσσαλονίκης




Αντίο στο 2016 με 3.000 πυροτεχνήματα στον ουρανό της Θεσσαλονίκης. Με μια πολύχρωμη παρέλαση ρυθμού, χορού, κίνησης και θεάματος, που θα “συνοψίζει” όλες τις καλλιτεχνικές τάσεις που της χάρισαν την πιο ιδιαίτερη εορταστική περίοδο των τελευταίων χρόνων, η Θεσσαλονίκη θα αποχαιρετίσει το 2016.

Η παρέλαση, που ξεκίνησε από διαφορετικά σημεία πέριξ της πλατείας Αριστοτέλους, στις 18:30, θα καταλήξει στο κέντρο της, όπου θα συναντηθούν κοινό και καλλιτέχνες, και ο «κύκλος» της πλατείας θα γεμίσει ανθρώπους, σκέψεις, τραγούδια και μελωδίες. Στην κορύφωση της εκδήλωσης, το παλιό έτος θα αποχαιρετήσουν ο Δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης και η Διοίκηση του Δήμου, με ευχές για μια καλύτερη χρονιά.

Ο αποχαιρετισμός του 2016 θα συνεχιστεί με ήχους swing, blues, jazz και manuche σε ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο από το μουσικό σχήμα «The Speakeasies Swing Band», και με dj set, έως λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

Ένα λεπτό πριν την “αποχώρηση” του 2016, ο ουρανός της Θεσσαλονίκης θα φωτιστεί από τα 3.000 περίπου πυροτεχνήματα, που θα γίνουν ορατά απο όλη την πόλη, σε μια εκδήλωση με την ευγενική χορηγία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Για την άρτια διοργάνωση του ξεχωριστού αυτού event, το ΕΒΕΘ ανέθεσε το project στους πλέον ειδικούς, στους αδερφούς Νάνου, οι οποίοι έχουν αποσπάσει επτά πρώτα παγκόσμια βραβεία για τη ρίψη των πυροτεχνημάτων και έβαλαν τη “σφραγίδα” τους σε ξεχωριστά γεγονότα, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας, το 2004.

Ο Φίλιππος Νάνος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ–ΜΠΕ “Πρακτορείο 104,9 FM”, τόνισε πως η προετοιμασία έχει ξεκινήσει καιρό πριν, έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και όλα είναι έτοιμα για το εντυπωσιακό θέαμα, που θα καθηλώσει μικρούς και μεγάλους.

“Θα είναι μια οχτάλεπτη παράσταση, που πιστεύουμε πως θα μείνει αξέχαστη σε όσους την παρακολουθήσουν. Ο αριθμός των πυροτεχνημάτων είναι κοντά στις 3.000, όμως σημασία έχει πως θα τα συνδυάσεις μεταξύ τους, τους χρωματισμούς που θα κάνεις. Το μεγαλύτερο μέρος της Θεσσαλονίκης θα μπορεί να δει το σόου, το οποίο θα έχει αρχή, μέση και τέλος”, δήλωσε ο κ. Νάνος.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, θα στηθεί μια πλατφόρμα μέσα στον Θερμαϊκό κόλπο, στο ύψος της Πλατείας Αριστοτέλους, και από το σημείο εκείνο θα ξεκινήσει η ρίψη των πυροτεχνημάτων ώστε το θέαμα να είναι ορατό σε όλη την πόλη.

Α.Καρ.- Ε.Μ., ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: