Κύπρος: Συνολική αποζημίωση 600.000 ευρώ για δύο από τα θύματα της έκρηξης στο Μαρί

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ. Συγγενείς κρατάνε φωτογραφίες των θυμάτων που έχασαν την ζωή τους στην έκρηξη που έγινε στο Μαρί. ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ. Συγγενείς κρατάνε φωτογραφίες των θυμάτων που έχασαν την ζωή τους στην έκρηξη που έγινε στο Μαρί. ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Αποζημίωση ύψους εξακοσίων χιλιάδων ευρώ επιδίκασε το Επαρχιακό Δικαστήριο της Λάρνακας για δύο από τα θύματα της πολύνεκρης έκρηξης στη ναυτική βάση Ευάγγελος Φλωράκης, κοντά στο Μαρί, στις 11 Ιουλίου, 2011.

Το δικαστήριο καθόρισε αποζημίωση τριακοσίων χιλιάδων ευρώ για κάθε ένα από τα δίδυμα αδέρφια, Μίλτο και Χρίστο Χριστοφόρου, τα οποία ήταν ανάμεσα στα 13 θύματα της έκρηξης κατασχεθέντων εκρηκτικών από το Ιράν, που προορίζονταν για τη Συρία.

Τα δύο δίδυμα αδέλφια που υπηρετούσαν τη στρατιωτική τους θητεία, είχαν επιφορτισθεί με την κατάβρεξη εμπορευματοκιβωτίου, ένα από τα 99 που είχαν στοιβαχθεί στη βάση, στο οποίο είχε ξεσπάσει φωτιά.

Όπως έχει προκύψει από τις ανακρίσεις, κανένας αρμόδιος δεν είχε προειδοποιήσει είτε τους πυροσβέστες είτε το προσωπικό της βάσης ότι υπήρχε κίνδυνος έκρηξης.

Το κράτος κατέβαλε ανάλογες αποζημιώσεις με αυτές που επιδίκασε το δικαστήριο στους συγγενείς άλλων θυμάτων της έκρηξης.

Υπενθυμίζεται ότι από τη τρομερή έκρηξη 500 τόνων εκρηκτικών καταστράφηκαν σχεδόν ολοσχερώς οι καινούργιες εγκαταστάσεις του ηλεκτροπαραγωγού σταθμού Βασιλικού, μερικές από τις οποίες δεν είχαν τεθεί καν σε λειτουργία.

01/12/2016 13:29
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Α. Βικέτος
Λευκωσία

Be the first to comment on "Κύπρος: Συνολική αποζημίωση 600.000 ευρώ για δύο από τα θύματα της έκρηξης στο Μαρί"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*