Και το Eurogroup εναντίον των παροχών Αλέξη: Οι αποφάσεις δεν είναι συμβατές με τις συμφωνίες




Μετά την απόφαση του ESM για πάγωμα της εφαρμογής των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το ελληνικό χρέος μέχρι να αναλυθεί το δημοσιονομικό αποτύπωμα που θα έχουν οι εξαγγελίες του Eλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, και το Eurogroup χαρακτηρίζει τα μέτρα μη συμβατά με τη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών.

Ετσι, σκληρή γραμμή τηρούν όλοι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί απέναντι στις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα, την περασμένη Παρασκευή, για διανομή του πρωτογενούς πλεονάσματος σε συντάξεις και μείωση του ΦΠΑ σε μερικά νησιά του Αιγαίου.

Συγκεκριμένα, όπως διεμήνυσε ο εκπρόσωπος του επικεφαλής του Γέρουν Ντάισελμπλουμ, Michel Reijns, οι θεσμοί κατέληξαν ότι «οι αποφάσεις της Ελληνικής κυβέρνηση φαίνεται να μην είναι συμβατές με τις συμφωνιες μας».

Σύμφωνα με τον Michel Reijns (@MichelReijns”)”ορισμένα κράτη το βλέπουν υπό αυτό το πρίσμα και γι αυτό δεν υπάρχει ομοφωνία για την εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους» προσθέτει και καταλήγει ότι «αναμένουμε πλήρη έκθεση των θεσμών τον Ιανουάριο».

http://mignatiou.com/2016/12/enochlisi-vrixellon-ipo-exetasi-i-exangelies-tsipra-diloni-ke-i-komision/

http://mignatiou.com/2016/12/oles-i-metarrithmisis-sizitounte-me-tous-thesmous-apanta-to-elliniko-ipik-sto-verolino/

http://mignatiou.com/2016/12/en-amfivolo-ta-metra-gia-chreos-logo-ton-exangelion-parochon-tsipra-lei-to-verolino/

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: