Οικολόγοι: Ο ΠτΔ Αναστασιάδης δέχεται τον οδικό χάρτη των Τούρκων λόγω φόβου




“Την ώρα που ο αναβαθμισμένος κ. Ακιντζί βρίσκεται στις Βρυξέλλες για συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ομολογεί ότι δέχθηκε τον οδικό χάρτη των Τούρκων λόγω φόβου, αναφέρει το κίνημα Οικολόγων.

“Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών είχαμε τονίσει επανειλημμένως, ότι η τακτική της Τουρκίας θα είναι αυτή με εκβιαστικά διλήμματα και ασφυκτική πίεση.

“Το θέμα είναι πως – δεν – προετοιμάστηκε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να αντιμετωπίσει την πίεση και τις απειλές. Είχαμε ζητήσει να καταρτιστεί σχέδιο Β’ για αντιμετώπιση των απειλών της Τουρκίας. Αντί σχεδίου Β’ ο πρόεδρος Αναστασιάδης επέλεξε την άτακτη υποχώρηση, ευρισκόμενος υπό καθεστώς πανικού, όπως ο ίδιος ομολόγησε χτες. Τα ίδια περίπου δηλώνει και ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου.

“Τα γεγονότα δείχνουν ότι δεν ήταν έτοιμος και το μόνο που έκανε ήταν να υποχωρήσει. Η ιστορία έχει διδάξει ότι οι μεγάλοι πολιτικοί ηγέτες προετοιμάζονται για τις κρίσιμες συνομιλίες για να αντιμετωπίσουν τις απειλές και δεν αποφεύγουν την σύγκρουση υποχωρώντας. Ούτε θάρρος ούτε τόλμη χρειάζεται για να υποχωρήσεις στο άδικο και στις ποταπές απαιτήσεις.

“Δυστυχώς η διαδρομή που ακολουθεί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είναι χωρίς επιστροφή. Έστω και την ύστατη στιγμή πρέπει να ανακρούσει πρύμναν και να μην δεχτεί τις παράλογες απαιτήσεις των Τούρκων. Θα πρέπει να σταματήσει ο δρόμος προς την πενταμερή, όπου όπως όλα δείχνουν τα πράγματα εκεί θα γίνει το μεγάλο παζάρι και θα κριθούν όλα τα ανοικτά ζητήματα, προφανώς εις βάρος της Κύπρου.

“Είναι επίσης πολύ ανησυχητικές οι πληροφορίες για προσπάθεια της Τουρκίας στα πλαίσια της πενταμερούς να θέσει τα ζητήματα που αφορούν τις ελληνοτουρκικές διαφορές. Μια τέτοια προσπάθεια πρέπει να αντιμετωπιστεί εν τη γενέσει της”, καταλήγει το κίνημα Οικολόγων.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: