Οι Τούρκοι βρίζουν τον Καμμένο: Ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ εναντίον του υπουργού Άμυνας




Τις δηλώσεις του Έλληνα Υπουργού Άμυνας Πάνου Καμένου εναντίον του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερνογάν επικρίνει το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών και τον καλεί να συμπεριφέρεται “με υπευθυνότητα και σοβαρότητα”.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται συγκεκριμένα:

“Επιστρέφουμε πίσω όπως είναι τις δηλώσεις εναντίον του Προέδρου μας που εκτόξευσε την 1η Δεκεμβρίου ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας τον οποίο γνωρίζουμε ότι στερείται της δυνατότητας αξιολόγησης και έκφρασης των εξελίξεων με ψυχραιμία.

Η παράλογη στάση του Υπουργού Άμυνας τις προηγούμενες μέρες που έφτασε σε σημείο να επιβραβεύει τις οργανώσεις που συνδέονται με την τρομοκρατική οργάνωση ΕΟΚΑ στην Κύπρο προκαλεί ζημιά στις προσπάθειες των δύο χωρών για ανάπτυξη της συνεργασίας τους.
Καλούμε για άλλη μια φορά τον Καμένο να συμπεριφέρεται με υπευθυνότητα και σοβαρότητα απέχοντας από παρόμοιες δηλώσεις και πράξεις”, ισχυρίζεται το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Νωρίτερα σήμερα, ο κ. Καμμένος είχε παραστεί σε τελετή ορκωμοπσίας νεοσυλλέκτων στο στο 586 Τάγμα Πεζικού, όπου τόνισε πως «δεν μας τρομάζουν οι απειλές, δεν μας τρομάζουν οι προκλήσεις» απαντώντας στις συνεχόμενες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο και στις δηλώσεις για Ιμια.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, στον σύντομο χαιρετισμό του ενώπιον των νεοσυλλέκτων στρατιωτών, σημείωσε:

«Χάρη στις ένοπλες δυνάμεις ο ελληνικός λαός απολαμβάνει συνθήκες ασφάλειας και δεν μας τρομάζουν οι απειλές δεν μας τρομάζουν οι προκλήσεις, είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε πρόκληση και να υπερασπίσουμε τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας». Επισήμανε ότι «η Ελλάδα σε ένα περιβάλλον ρευστότητας και ανασφάλειας αποτελεί τον κύριο πυλώνα σταθερότητας ασφάλειας και ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο όνομα της Μακεδονίας, τονίζοντας: «Από εδώ στη Μακεδονία, την αληθινή Μακεδονία, σας αναφέρω ότι η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία αγωνιζόμαστε αδιαλείπτως για τη διασφάλιση της εθνικής μας άμυνας και την επίλυση προβλημάτων που χρονίζουν».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: