Οι μαθητές της Αχιλλοπουλείου και της Αμπετείου Σχολής στην ελληνική πρεσβευτική κατοικία στο Κάιρο




Μία μαγευτική χριστουγεννιάτικη ημέρα πέρασαν οι μαθητές των δύο αμιγώς ελληνικών σχολείων της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, της Αχιλλοπουλείου και της Αμπετείου Σχολής, στην πρεσβευτική κατοικία της Ελλάδας στο Κάιρο, στις 21 Δεκεμβρίου, όπου τους υποδέχτηκε ο Έλληνας πρέσβης. Μιχαήλ Χρήστος Διάμεσης.

Στο ιστορικό αυτό κτίριο, στην κοσμοπολίτικη περιοχή Ζαμάλεκ της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, όπου είχε κατά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο είχε φιλοξενηθεί και η κυβέρνηση του Καΐρου, ο χώρος απέπνεε μία γνήσια εορταστική ατμόσφαιρα, με το τεράστιο δέντρο, με τις κατάλληλες μουσικές, αλλά κυρίως με τους μαθητές των δύο σχολείων που έψαλλαν στον πρέσβη τα κάλαντα και άλλες μελωδίες, χρησιμοποιώντας και το πιάνο της κατοικίας.

Ο Έλληνας πρέσβης καλωσόρισε όλα τα παιδιά, τα ευχαρίστησε για τον κόπο τους να έρθουν μέχρι την πρεσβευτική κατοικία και να του δώσουν τη χαρά να γεμίσει η κατοικία από τα δικά τους παιδικά χαμόγελα, τις μουσικές τους, τα κάλαντα και τις χαρούμενες φωνές.

Δε δίστασε παράλληλα να απαντήσει και στις ερωτήσεις που του έθεσαν συγκεκριμένα οι μαθητές της Αχιλλοπουλείου, που πήραν μία μικρή συνέντευξη, ρωτώντας τον για το έργο της Πρεσβείας, τη δική του αποστολή, τι αγαπάει περισσότερο στη ζωή του, ακόμη και για την ποδοσφαιρική ομάδα που προτιμά.

Όλα αυτά, παρουσία των διευθυντών τους, του Χαράλαμπου Κουγεμήτρου της Αχιλλοπουλείου Σχολής καθώς και της Βασιλικής Πετροπούλου της Αμπετείου Σχολής, μαζί με τη Γενική Πρόξενο της Ελλάδας στο Κάιρο Λαμπρινή Κομίνη, την Συντονίστρια Εκπαίδευσης Δρ Μαριέττα Κουμαριανού, την Γενική Γραμματέα της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου Χρυσάνθη Σκουφαρίδου και πολλά στελέχη της πρεσβείας και εκπαιδευτικούς.

22/12/2016 08:49
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ν. Κάτσικας
Κάιρο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: