Οι Αμερικάνοι δεν …γνωρίζουν, αλλά η Ε.Ε. θα λάβει μέρος στη διάσκεψη για το Κυπριακό




Δεν δίδονται λεπτομέρειες για τις διπλωματικές συνομιλίες, απάντησε αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρντμεντ κληθείς να σχολιάσει από την ιστοσελίδα μας δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η Υφυπουργός Εξωτερικών, Βικτώρια Νούλαντ επέδωσε πρόταση για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις στην Ελλάδα, την Τουρκία και την Κύπρο.

Σε ερώτηση στον εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αντιπροσωπευθούν στην διάσκεψη για την Κύπρο, απάντησε ότι δεν γνώριζε.

Ο αξιωματούχος εξέφρασε ξανά τη στήριξη των ΗΠΑ στις συνομιλίες για επανένωση της Κύπρου στη βάση μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας.

«Όπως έχουμε πει, οι ΗΠΑ συνεχίζουν να υποστηρίζουν πλήρως την κυπριακής ιδιοκτησίας διαδικασία υπό την διευκόλυνση της αποστολής καλών υπηρεσιών του ΓΓ του ΟΗΕ. Επικεντρωνόμαστε στην υποστήριξη των προσπαθειών των μερών να φτάσουν σε μία συνολική διευθέτηση για την επανένωση της νήσου σε μία διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, προς όφελος όλων των Κυπρίων και της ευρύτερης περιοχής”.

ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΛΕΠΤΟ 34:02

ΕΞΑΛΛΟΥ: H EE είναι έτοιμη να συμμετάσχει στη διάσκεψη της Γενεύης για το Κυπριακό στις 12 Ιανουαρίου 2017, επισημαίνει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στα συμπεράσματά του για την Κύπρο που δόθηκαν πριν από λίγο στη δημοσιότητα.

«Μετά την ενημέρωση των ευρωπαίων ηγετών από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επαναλαμβάνει την υποστήριξή του στην εν εξελίξει διαδικασία για την επανένωση της Κύπρου. Η ΕΕ, λαμβάνοντας υπόψη ότι η Κύπρος είναι και θα παραμείνει μέλος της Ένωσης μετά τη διευθέτηση του Κυπριακού, είναι έτοιμη να συμμετάσχει στη διάσκεψη της Γενεύης για το Κυπριακό στις 12 Ιανουαρίου 2017», αναφέρεται στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: