Εξαιρετικός και στο Κλίβελαντ ο Αντετοκούνμπο: Όμως το Μιλγουόκι έχασε πάλι…




Παρά την εντυπωσιακή εμφάνιση του Γιάννη Αντετοκούνμπο (αλλά και του Τζαμπάρι Πάρκερ), το Μιλγουόκι γνώρισε δεύτερη ήττα μέσα σε 24 ώρες από τους Καβαλίερς, αυτή τη φορά στο Κλίβελαντ.

Οι πρωταθλητές νίκησαν 113-102 τους Μπακς, μία ημέρα μετά την επικράτησή τους (στην παράταση) μέσα στο Μιλγουόκι, σε ένα ματς όπου ο Αντετοκούνμπο απέδειξε -για πολλοστή φορά εφέτος- ότι ανήκει στην ελίτ του NBA. Με 28 πόντους (6/9δ., 1/4τρ., 13/14β.), 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 μπλοκ και μόλις 1 λάθος σε 31 λεπτά συμμετοχής, ο Έλληνας φόργουορντ έκανε ό,τι μπορούσε για να κυνηγήσουν τα «ελάφια» την έκπληξη, όμως πλήν του Πάρκερ (27π.) δεν είχε συμπαραστάτες.

Ο Κάιρι Ιρβινγκ με 31 πόντους και 13 ασίστ και ο ΛεΜπρον Τζέιμς με 29π., 9ρ. και 6ασ. απλοποίησαν τα πράγματα για τους Καβς, που αγωνίστηκαν και πάλι χωρίς τον τραυματία Κέβιν Λαβ. Θερμής υποδοχής από τους φίλους των γηπεδούχων έτυχε ο Αυστραλός γκαρντ των Μπακς Μάθιου Ντελαβέντοβα, ο οποίος επέστρεψε για πρώτη φορά ως αντίπαλος στο Κλίβελαντ και παρέλαβε το δαχτυλίδι του πρωταθλητή, καθώς ήταν μέλος της ομάδας την περσινή σεζόν.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές της χθεσινής βραδιάς στο NBA ήταν οι… συνήθεις ύποπτοι, Ράσελ Ουέστμπρουκ και Τζέιμς Χάρντεν. Ο πρώτος σημείωσε 42 πόντους, πρόσθεσε 10 ριμπάουντ και 7 ασίστ και οδήγησε την Οκλαχόμα σε εκτός έδρας νίκη επί της Νέας Ορλεάνης με 121-110. Καθοριστική ήταν για τους Θάντερ και η συμβολή του Ισπανού Αλεξ Αμπρίνες, που πέτυχε 18 πόντους με 5/11 τρίποντα, ενώ για τους Πέλικανς δεν αρκούσε η σπουδαία απόδοση των Αντονι Ντέιβις (34π., 15ρ.) και Τζρου Χόλιντεϊ (23π., 10ασ.). Ο Χάρντεν, από τη μεριά του, είχε 27 πόντους και 14 ασίστ στην εύκολη νίκη του Χιούστον στο Φοίνιξ (125-111), έχοντας άξιους συμπαραστάτες τον Ερικ Γκόρντον (24π. με 7/13 τρίποντα) και τον άλλοτε παίκτη του Ολυμπιακού Πατ Μπέβερλι, που «άγγιξε» το triple-double (18π., 9ρ., 9ασ.). Στους πρωταγωνιστές της ημέρας και ο Μαρκ Γκασόλ, ο οποίος είχε 38 πόντους (με 14/17 σουτ) στην εκτός έδρας νίκη του Μέμφις επί του Ντιτρόιτ με 98-86 (τέταρτη σερί ήττα για τους Πίστονς).

Στις εκπλήξεις της βραδιάς, το Σακραμέντο «γύρισε» από το -20 της τρίτης περιόδου και νίκησε στο Σολτ Λέικ Σίτι 94-93 τη Γιούτα, που αγωνίστηκε πάντως με σημαντικές απουσίες στα γκαρντ (Τζορτζ Χιλ, Ρόντνεϊ Χουντ, Ντάντε Εξουμ). Ο Κώστας Κουφός είχε 2π. (1/1δ.), 4ρ. και 1ασ. σε 12 λεπτά συμμετοχής για τους Κινγκς, που πλέον βρίσκονται «μια ανάσα» μακριά από την όγδοη θέση της Δυτικής Περιφέρειας. Απροσδόκτητη νίκη πέτυχε και η Μινεσότα στην Ατλάντα, καθώς επικράτησε 92-84 των Χοκς, με 19 πόντους του Αντριου Ουίγκινς και double-double (17π., 18ρ.) από τον Καρλ-Αντονι Τάουνς που δεν είχε αντίπαλο στα μέτρα του, καθώς απουσίασε ο Ντουάιτ Χάουαρντ. Αλλά και το Ντάλας έκανε την έκπληξη και, παρότι «χαράμισε» διαφορά 25 πόντων, νίκησε στο Πόρτλαντ τους Μπλέιζερς 96-95, χάρη σε 28 πόντους του Χάρισον Μπαρνς. Ο Ντέιμιαν Λίλαρντ είχε 29 για τους γηπεδούχους, αστόχησε όμως στο τελευταίο σουτ και η ομάδα του γνώρισε την τέταρτη διαδοχική της ήττα. Την ανοδική της πορεία, τέλος, συνέχισε η Ουάσινγκτον, η οποία νίκησε στο Σικάγο 107-97 τους Μπουλς με 23 πόντους και 9 ασίστ του Τζον Ουόλ.

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: