Ερντογάν…μαινόμενος: Αποκαλύπτονται οι διασυνδέσεις “του παλιανθρώπου”, σύλληψη Ιμάμη




“Άρχισαν να αποκαλύπτονται οι διασυνδέσεις του παλιανθρώπου”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν για το δράστη της δολοφονική επίθεσης του Ρώσου Πρέσβη στην Άγκυρα, προσθέτοντας ότι το πισώπλατο χτύπημα είναι συνήθεια των άνανδρων. 

Μιλώντας στα εγκαίνια του υποθαλάσσιου τούνελ για οχήματα που ενώνει την Ευρώπη με την Ασία, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι θέλει να εκφράσει τη λύπη του για τη δολοφονία και πρόσθεσε ότι πριν από μια βδομάδα ο Ρώσος Πρέσβης ήταν κοντά του. “Προκαλέστε όση τρομοκρατία θέλετε. Αυτό το έθνος δεν θα το διχάσετε”, είπε ο κ. Ερντογάν.

Τα έσοδα από τα διόδια του νέου τούνελ, που θα είναι 15 τουρκικές λίρες (4,2 ευρώ), τα οποία θα συγκεντρωθούν μέχρι την πρωτοχρονιά θα διατεθούν για τις οικογένειες των θυμάτων των τρομοκρατικών ενεργειών.

Το τούνελ με την επονομασία Ευρασία, το οποίο διασχίζει τον Βόσπορο, κατασκευάστηκε από μια τουρκοκορεάτικη κοινοπραξία και στοίχισε 1,2 δις δολάρια. Το μήκος του συνολικά είναι 5,5 χλμ ενώ κάτω από τη θάλασσα είναι 3,5 χλμ. Το τούνελ πέρασε πρώτος ο Ταγίπ Ερντογάν μαζί με τη συνοδεία του.

Συνελήφθη ο ‘μεγάλος αδελφός FETO’ και άλλοι έξι για τη δολοφονία Ρώσου Πρέσβη  

Το ‘μεγάλο αδελφό FETO’ του δράστη Μεβλούτ Αλντίνπας της δολοφονίας του Ρώσου Πρέσβη, καθώς και άλλα έξι άτομα συνέλαβαν οι τουρκικές αρχές σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Πηγές των τουρκικών μέσων ενημέρωσης αναφέρουν ότι πρόκειται για τον ιμάμη της αστυνομικής σχολής Σμύρνης Σουλεϊμάν Εργκέν ο οποίος θεωρείται ο ‘αδελφός FETO’ του δράστη, δηλαδή του κινήματος Φετουλάχ Γκιουλέν και του έκανε μάθημα. Οι άλλοι έξι είναι φίλοι και συγγενείς του δράστη στη Σμύρνη.

Στο μεταξύ, στο σπίτι του δράστη βρέθηκαν βιβλία του κινήματος Γκιουλέν και της Έλ Κάιντε σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολού.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι κατά την εγγραφή του στην αστυνομική ακαδημία ο δράστης έδωσε ως ονόματα αναφοράς δύο ανώτατους αστυνομικούς οι οποίοι είχαν διαγραφεί στο πλαίσιο των ερευνών για το κίνημα Φετουλάχ Γκιουλέν.

Εντός του κτιρίου που διέμενε η οικογένεια του δράστη διεξάγεται έρευνα και ανακρίνονται φίλοι και γείτονες του. Μια γειτόνισσα δήλωσε πως η μητέρα του έπαθε σοκ έπειτα από την επίθεση και έλεγε: “Το δικό μου παιδί πώς μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο; Πώς γίνεται;”.

Πληροφορίες των τουρκικών μέσων ενημέρωσης ανέφεραν πως η μητέρα του δράστη λιποθύμησε αρκετές φορές κατά την ανάκρισή της ενώ διέψευσε ότι ο γιος της είχε προετοιμαστεί για τις εξετάσεις του 2014 σε φροντιστήριο που ανήκε στο κίνημα Φετουλάχ Γκιουλέν.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολού, ο δράστης έγινε αστυνομικός έπειτα από καθοδήγηση του θείου του, ο οποίος είχε συλληφθεί και αφεθεί ελεύθερος κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος. Ερευνώνται ακόμη και οι πληροφορίες ότι πήρε υποτροφία από επιχειρηματία του κινήματος Γκιουλέν.

ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου – ΤΟΥΡΚΙΑ/Κωνσταντινούπολη 20/12/2016 18:55

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: