Επιβεβαιώνει η Κομισιόν ότι θα υπάρξει συνάντηση Μογκερίνι – Ακιντζί στις Βρυξέλλες




Η Κομισιόν επιβεβαίωσε τελικά την ύπαρξη της συνάντησης Μογκερίνι – Ακιντζί σήμερα στις 17:00 το απόγευμα στις Βρυξέλλες, στην έδρα της Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης της ΕΕ.

Ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσε σχετικά στο ΚΥΠΕ ότι: “Σήμερα μπορούμε να επιβεβαιώσουμε αυτό που δεν γνωρίζαμε χθες”. Η δε εκπρόσωπος της Υπάτης Εκπροσώπου Μογκερίνι συνέχισε: “Σήμερα μπορώ να επιβεβαιώσω τη συνάντηση της Φ.Μογκερίνι με τον Μ.Ακιτζί”. Κληθείσα από το ΚΥΠΕ να εξηγήσει την προστιθέμενη αξία αυτής της συνάντησης, μια μέρα πριν από τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κομισιόν, η Μάγια Κοτσίγιανιτς, σημείωσε “την εξαιρετική σημασία που η Κομισιόν δίνει στην επίλυση του Κυπριακού, υπενθυμίζοντας ότι η Κομισιόν είναι πάντα έτοιμη να υποστηρίξει τη διαδικασία, όποτε αυτό της ζητηθεί”.

Ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος Μαργαρίτης Σχοινάς συμπλήρωσε: “Γνωρίζετε την σημασία που ο Πρόεδρος δίνει στο ζήτημα. Οι συζητήσεις διεξάγονται υπό τα Ηνωμένα Έθνη”, κατέληξε. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κομισιόν διέψευδε επισήμως και ανεπισήμως τη συνάντηση τόσο χθες, όσο και την Παρασκευή.

Αθ. Αθανασίου, ΚΥΠΕ, Βρυξέλλες, Βέλγιο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: