Επεισόδιο με αγρότες: Πολιτική βούληση της κυβέρνησης τα μεγάλα έργα της Κρήτης, λέει ο Αλέξης




Είναι πολιτική βούληση της κυβέρνησης έως το 2019 που θα γίνουν οι εκλογές, να έχουν δρομολογηθεί τα μεγάλα έργα που έχει ανάγκη η περιφέρεια της Κρήτης, και συγκεκριμένα ο βόρειος οδικός άξονας αλλά και να αποκτήσει η Κρήτη ένα από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της Μεσογείου στο Καστέλι.

Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη Κρήτης Στ. Αρναουτάκη, στο Ηράκλειο, κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής του στο νησί.

Σημειώνεται ότι έγινε και ένα επεισόδιο με αγρότες από την Κρήτη.

Για τον βόρειο οδικό άξονα είπε ότι στόχος είναι, το 2018 να ξεκινήσει το έργο και όπως πρόσθεσε να το εγκαινιάσουμε την επόμενη τετραετία. Για το αεροδρόμιο στο Καστέλι, στόχος είναι η τρίτη φάση του έργου να ξεκινήσει το 2017, καθώς η πρώτη έχει ολοκληρωθεί και η δεύτερη αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2017.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι μέσα στο 2016 η Κρήτη σημείωσε 10% αύξηση στις αφίξεις τουριστών, τονίζοντας ότι το νησί οδηγεί την κούρσα των ρεκόρ του ελληνικού τουρισμού. Σε ό,τι αφορά τους αγρότες σημείωσε ότι φέτος θα κάνουν καλές γιορτές καθώς για πρώτη φορά οι αγροτικές ενισχύσεις έχουν κατατεθεί στην ώρα τους

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε πως ό,τι περιθώριο υπάρχει από τη σκληρή δημοσιονομική προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση θα δίνεται στους πιο αδύναμους, για να σημειώσει ότι από την εφάπαξ 13η σύνταξη, το 40% κατευθύνεται στους δικαιούχους τού ΟΓΑ που είναι οι πιο αδύναμοι συνταξιούχοι.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τις Αρχές της Περιφέρειας για τη θερμή υποδοχή, χαρακτήρισε την Κρήτη ευλογημένο τόπο που κατέχει μια μοναδική θέση στον πλανήτη ως τοποθεσία, προσθέτοντας ότι το νησί μπορεί να γίνει η ατμομηχανή της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, καθώς έχει κάθε δυνατότητα για τουρισμό υψηλών προδιαγραφών, παραγωγή ποιοτικών αγροτικών προϊόντων αλλά και ενεργειακή αυτάρκεια, αφού βρίσκεται στον δρόμο των κοιτασμάτων ενέργειας της ανατολικής Μεσογείου προς την Ευρώπη.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν οι υπουργοί Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου και Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης.

https://www.youtube.com/watch?v=A7LdFQ3O6ww

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΑΓΡΟΤΕΣ

Μια άνευ προηγουμένου έκρηξη θυμού είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην Κρήτη και η αποκαλυπτική σκηνή καταγράφηκε από τις τηλεοπτικές κάμερες, σύμφωνα με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα. Το βίντεο ανήρτησε η ιστοσελίδα cretapost.gr

«Έχω κάνει τρεις φορές συναντήσεις με αγρότες στο γραφείο μου. Ήρθαν τρεις φορές επιτροπές αγροτών» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος σε αγρότες της Κρήτης που είχαν συγκεντρωθεί στο δημαρχείο Φαιστού στις Μοίρες του Ηρακλείου.

«Αν θέλετε να κάνετε θέατρο στις κάμερες να κάνετε δηλώσεις έξω!» είπε ο κ. Τσίπρας επιτακτικά σχεδόν ουρλιάζοντας και συνέχισε χτυπώντας το χέρι στο τραπέζι: «Εδώ θα λύσουμε τα προβλήματα».

«Σε μένα δεν θα κάνετε τέτοια» φώναξε σχεδόν εξαγριωμένος ο Αλέξης Τσίπρας. «Όποιος θέλει να κάνει θέατρο σε δημοσιογράφους να κάνει δηλώσες έξω! Κλείνουν οι πόρτες και ακούγονται τα προβλήματα! Γίνεται ειλικρινής διάλογος, όχι εκπομπή!» επέμεινε ο πρωθυπουργός.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: