Aνοίγει την Παρασκευή το χιονοδρομικό κέντρο στο Φαλακρό όρος του νομού Δράμας




Οι θερμοκρασίες στο ακριτικό Νευροκόπι είναι ακόμη σε επίπεδα ανεκτά. Οι κάτοικοι άλλωστε, είναι συνηθισμένοι στους -6 όπως λέει ο δήμαρχος Βασίλης Γιαννόπουλος.  Ευχή όλων, είπε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 FM, είναι να χιονίσει.

Το χιόνι είναι ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου στο Φαλακρό όρος του νομού Δράμας. “Έχουμε όμορφες και υψηλού επιπέδου ξενοδοχειακές μονάδες στα χωριά μας, όπως στο Βώλακα, στον Γρανίτη και αλλού. Δεν μπορούν όμως να συντηρηθούν αν δεν είναι αρκετό το χιόνι ώστε να λειτουργεί το χιονοδρομικό κέντρο”, ανέφερε ο δήμαρχος Νευροκοπίου. “Λόγω της κλιματικής αλλαγής δυστυχώς βλέπουμε το χιόνι να λιγοστεύει το χειμώνα”, πρόσθεσε, τονίζοντας μάλιστα ότι στην περιοχή έχει να βρέξει ικανοποιητικά από τον Ιούλιο.

Το χιονοδρομικό κέντρο πάντως είναι έτοιμο και αναμένεται να ανοίξει την Παρασκευή. Το άνοιγμα θα συνοδεύεται από τριήμερες εκδηλώσεις (16, 17, 18 Δεκεμβρίου).

“Έχουν γίνει σημαντικά έργα για τη βελτίωση των υποδομών”, σημείωσε ο δήμαρχος. “Έχουν γίνει εργασίες τόσο στους δρόμους όσο και στις πίστες, οι οποίες παρέχουν συνθήκες ασφαλείας”.

Το χιονοδρομικό κέντρο είναι όπως όλα δείχνουν περισσότερο από έτοιμο να υποδεχτεί τους πρώτους επισκέπτες, σύμφωνα με το δήμαρχο, οποίος εκτίμησε πως αν ευνοήσουν οι καιρικές συνθήκες θα πάει καλύτερα από κάθε άλλη χρονιά.

Ν.Καζαντζίδου

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: