Ανατροπή στη Λεμεσό, ο Νικολαϊδης κέρδισε τον Χρήστου: Επανεκλογή Γιωρκάτζη στη Λευκωσία




Με ισχνή διαφορά μόλις 10 ψήφων ο Νίκος Νικολαΐδης εκλέγηκε νέος δήμαρχος Λεμεσού, ανατρέποντας όλα τα προγνωστικά. Ο κ. Νικολαΐδης έλαβε ποσοστό 48,31% ή 13920 ψήφους.

Ο ανυποψήφιός του και νυν Δήμαρχος Λεμεσού Ανδρέας Χρίστου έλαβε ποσοστό 48,27% ή 13910 ψήφους.  Ο τρίτος υποψήφιος, Χάρης Αριστείδου, έλαβε ποσοστό 3,42%.

Θέλουμε τους πολίτες πρωταγωνιστές στην προσπάθεια μας, δηλώνει ο Γιωρκάτζης

Πρωταγωνιστές επιθυμεί να είναι οι πολίτες, στην προσπάθεια για να καταστεί η Λευκωσία μια πόλη καθαρή, λειτουργική, δημιουργική, που θα κάνει όλους περήφανους ο επανεκλεγείς Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, ο οποίος αναφέρθηκε και στα ψηλά ποσοστά αποχής σημειώνοντας ότι οι ευθύνες σίγουρα δεν μπορεί να βαραίνουν τους πολίτες.

Σε δηλώσεις του στο επιτελείο του το βράδυ της Κυριακής και πλαισιωμένος από την οικογένεια του, ο κ. Γιωρκάτζης ευχαρίστησε «τους συμπολίτες μου, που με τίμησαν ξανά με την ψήφο και την εμπιστοσύνη τους». Η στήριξή τους, πρόσθεσε, «μου δίνει τη δύναμη να συνεχίσω την προσπάθεια που ξεκινήσαμε μαζί πριν πέντε χρόνια, με μεγαλύτερη όμως αποφασιστικότητα και δυναμισμό, με μεγαλύτερη σιγουριά ότι είμαστε στο σωστό δρόμο».

Ευχαρίστησε τις πολιτικές δυνάμεις που στήριξαν την υποψηφιότητά του, τους συνεργάτες του και όλους όσοι «συνέβαλαν σ` αυτή την προσπάθεια και σ` αυτήν την εκλογική επιτυχία».

Ευχαρίστησε επίσης «τον ανθυποψήφιό μου για τον πολιτισμένο και γόνιμο διάλογο που είχαμε καθ` όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου».

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένεια μου που με άντεξε αυτό το δύσκολο προεκλογικό διάστημα», πρόσθεσε.

«Δυστυχώς, μια ακόμη εκλογική αναμέτρηση σημαδεύεται από τα πολύ ψηλά ποσοστά αποχής», είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Γιωρκάτζη, «η επανάληψη και εδραίωση του ανησυχητικού αυτού φαινομένου καθιστά και την αντιμετώπισή του ολοένα και πιο δύσκολη». Οι ευθύνες, πρόσθεσε, «σίγουρα δεν μπορεί να βαραίνουν τους πολίτες».

Την ίδια ώρα υποσχέθηκε ότι «από αύριο αρχίζουμε ξανά δουλειά, για να υλοποιήσουμε όλα εκείνα που έχει ανάγκη η Λευκωσία μας».

Για να την καταστήσουμε, είπε, «μια πόλη φιλική για τους δημότες της, ελκυστική για τους επισκέπτες της. Μια πόλη καθαρή, λειτουργική, δημιουργική, η οποία θα μας κάνει όλους περήφανους κάθε μέρα».

«Σ` αυτή την προσπάθεια θέλουμε τους πολίτες όχι μόνο συμμέτοχους αλλά και πρωταγωνιστές», ανέφερε.

Αρχίζει δουλειά από αύριο ο νέος Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας

Τη διαβεβαίωση ότι από αύριο αρχίζει δουλειά για το καλό της πόλης, έδωσε ο νέος Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας, μετά την εκλογική του νίκη.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους δημότες της Λάρνακας για την εκλογή μου. Σήμερα τέλειωσε η προεκλογική εκστρατεία, τέλειωσαν τα λόγια και από αύριο ξεκινούν τα έργα. Μεγάλη η ευθύνη που αναλαμβάνω και όλα αυτά που είπαμε κατά την προεκλογική εκστρατεία να αρχίσουμε να τα υλοποιούμε. Ο κόσμος βαρέθηκε τα λόγια και τις υποσχέσεις,» είπε.

Όλοι μαζί, συνέχισε, “κόμματα και φορείς της πόλης πρέπει να ξεκινήσουμε το συντονισμό και τη συνεργασία έτσι ώστε να πάρουμε την πόλη μας εκεί που της αξίζει. Μια πόλη που πέρασε δύσκολα τα τελευταία χρόνια, κανείς δεν μπορεί από μόνος του».

Ανέφερε ακόμα ότι πρωταρχικός του στόχος και σκοπός είναι “με όλους στην πόλη μας, η συναίνεση και η συνεργασία. Από αύριο ξεκινά ο σχεδιασμός έτσι ώστε να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης των συνδημοτών μου».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το λιμάνι της πόλης, ο Ανδρέας Βύρας είπε ότι όλοι συμφωνούν ότι πρέπει να προχωρήσει το έργο και από τη στιγμή που υπάρχει συναίνεση, από τη Δευτέρα πρέπει να εξευρεθεί ο τρόπος για να ληφθούν οι αποφάσεις. “Τέλειωσε η προεκλογική περίοδος και από αύριο αρχίζει η δουλειά» πρόσθεσε.

Αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της απαξίωσης, τελευταία, της Δημοτικής εξουσίας, σημειώνοντας πως υπάρχει τρόπος αναστροφής της.

«Να πειστούν οι Λαρνακείς ότι υπάρχει ένας Δήμαρχος και ένα Δημοτικό Συμβούλιο που δεν έχει κανένα άλλο στόχο, κανένα άλλο σκοπό παρά το καλό και την ανάπτυξη της πόλης. Για μένα δεν υπάρχει τίποτα άλλο παρά το καλό και το συμφέρον της πόλης», κατέληξε στις δηλώσεις του.

Επανεξελέγη Δήμαρχος Πάφου ο Φ. Φαίδωνος με ποσοστό 55,66%

Δήμαρχος Πάφου επανεξελέγη ο Φαίδωνας Φαίδωνος, ο οποίος εξασφάλισε ποσοστό 55,66% έναντι του ανθυποψηφίου του Άκη Χρυσόμηλου που εξασφάλισε ποσοστό 44,34%.

Ο κ. Φαίδωνος υποστηρίχθηκε από το Δημοκρατικό Συναγερμό και το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών και τη Συνεργασία Πολιτών ενώ ο κ. Χρυσόμηλος υποστηρίχθηκε από το ΑΚΕΛ, το ΔΗΚΟ, την ΕΔΕΚ και τη Συμμαχία Πολιτών.

Σημειώνεται πως στο Δήμο Πάφου οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι ανέρχονται σε 19.397 εκλογείς, εκ των οποίων οι 3.130 είναι κοινοτικοί.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: