Πάνω από 300 παρατηρητές από 44 χώρες στις αμερικανικές εκλογές σύμφωνα με τον ΟΑΣΕ




Περισσότεροι από 300 διεθνείς παρατηρητές παρακολουθούν την διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών σε 34 πολιτείες των ΗΠΑ, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) και του Γραφείου Δημοκρατικών Θεσμών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ODIHR), Τόμας Ράιμερ.

«Θα υπάρχουν 301 παρατηρητές από τον ΟΑΣΕ και τον ODIHR, οι οποίοι προέρχονται από 44 χώρες και θα παρακολουθήσουν την διεξαγωγή των εκλογών σε 34 πολιτείες», τόνισε ο Ράιμερ.

Η εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ Λάουρεν Μπαρανόφσκα τόνισε παράλληλα ότι ο Οργανισμός απάλλαξε από τα καθήκοντα του ένα μέλος της αποστολής των παρατηρητών των εκλογών καθώς με αναρτήσεις του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter εξέφρασε την υποστήριξη του στην υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον.

«Ενημερώθηκα ότι ο επικεφαλής της αποστολής του ΟΑΣΕ συνομίλησε με το μέλος της αποστολής και πρόκειται να εφαρμόσει τον κώδικα δεοντολογίας», τόνισε με email η Μπαρανόφσκα.

«Δεν αποτελεί πλέον μέλος της αποστολής παρακολούθησης των εκλογών και οι απόψεις του δεν θα ληφθούν υπόψη στην έκθεση του ΟΑΣΕ», πρόσθεσε.

08/11/2016 20:53
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Sputnik
Ουάσινγκτον

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: