Ο Ρέντσι αποκαλύπτει τον Γερούν: Νομίζω δεν έχει επίγνωση του πως πάνε τα πράγματα στην Ιταλία




«Νομίζω ότι ο Ντάισελμπλουμ δεν έχει μεγάλη επίγνωση του πως πάνε τα πράγματα στην Ιταλία», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.

Με τον τρόπο αυτό, αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο Ρέντσι θέλησε να απαντήσει στην τοποθέτηση του επικεφαλής του Eurogroup ότι δεν μπορεί να περιορισθεί σημαντικά η λιτότητα, διότι θεωρεί ότι δεν υπάρχει, ακόμη, η απαιτούμενη σταθερότητα.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης, παράλληλα, επανέλαβε ότι «την επομένη του δημοψηφίσματος -αν τα πράγματα πάνε καλά- θα ζητήσει από το κοινοβούλιο να του δώσει την άδεια να θέσει βέτο στον προϋπολογισμό της Ένωσης, αν η Ευρώπη δεν αλλάζει την πολιτική της στο μεταναστευτικό».

«Αν η Ευρώπη θέλει την ιταλική χρηματική συμβολή, πρέπει να αρχίσουν να τυχαίνουν σεβασμού οι δεσμεύσεις για το μεταναστευτικό», συμπλήρωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός. Ο Ματέο Ρέντσι επιβεβαίωσε ότι μετά το δημοψήφισμα πρόκειται να ξεκινήσει η πορεία αλλαγής του εκλογικού νόμου, ενώ ευχήθηκε να επιλέξουν, οι πολίτες την Κυριακή, ανάμεσα στο «ναι» και στο «όχι», μόνον βάσει του αντικειμένου, του ερωτήματος που αναγράφεται στο ψηφοδέλτιο.

«Οι αναποφάσιστοι αποφασίζουν τις ημέρες αυτές», ολοκλήρωσε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης και του «Δημοκρατικού Κόμματος», δηλώνοντας βέβαιος ότι «όποιο και να είναι το αποτέλεσμα, την Κυριακή θα είναι μια γιορτή της Δημοκρατίας».

29/11/2016 22:49
ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή μας Θ. Ανδρεάδη – Συγγελάκη
Ρώμη, Italy

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: