Ο πρόεδρος Ομπάμα ελπίζει ότι ο Τραμπ δεν θα επιδιώξει την πολιτική εκδίκηση στην Χίλαρι




Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ελπίζει ότι η παράδοση στις ΗΠΑ που συνίσταται οι κυβερνώντες να μην χρησιμοποιούν το δικαστικό σύστημα εναντίον των αντιπάλων τους θα συνεχιστεί.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου της αμερικανικής προεδρίας, ερωτηθείς σχετικά με τη δέσμευση του νεοεκλεγέντος προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να σταλεί στη φυλακή η αντίπαλός του των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον.

«Έχουμε μια μακρά παράδοση σε αυτήν την χώρα… τα πρόσωπα που βρίσκονται στην εξουσία να μην χρησιμοποιούν το δικαστικό ποινικό σύστημα για να πάρουν πολιτική εκδίκηση… Ο πρόεδρος ελπίζει ότι αυτό θα συνεχιστεί» επισήμανε ο Τζος Έρνεστ κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Επιπλέον, ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου επισήμανε ότι ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σκοπεύει να ενημερώσει, όχι να ασκήσει πολιτικές πιέσεις, στον διάδοχό του στο προεδρικό θώκο σχετικά με τις πολιτικές της κυβέρνησής του κατά τη μεταβίβαση της εξουσίας.
Ο ίδιος σημείωσε, εντούτοις, ότι το να δει από κοντά κανείς πώς διαχειρίζονται ορισμένες πολιτικές τα στελέχη της κυβέρνησης «του δίνει (τη δυνατότητα) να εκτιμήσει εκ νέου τα οφέλη αυτών των πολιτικών».

«Ο πρόεδρος Ομπάμα έχει δεσμευτεί σε μια αποτελεσματική μετάβαση που θα βοηθήσει τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο Τραμπ και την ομάδα του να ενημερωθούν το ταχύτερο για την τρέχουσα κατάσταση της αμερικανικής πολιτικής, περιλαμβανομένης της εξωτερικής πολιτικής» τόνισε ο Τζος Έρνεστ.

09/11/2016 22:09
ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters
Ουάσινγκτον, United States

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: