Ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ φέρει τον Αλέξη να κινείται για διεθνή διάσκεψη στο Κυπριακό

File PHOTO: Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (Α) συνομιλεί με τον Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού (Δ) κατά την διάρκεια της συνάντησης τους στο Μέγαρο Μαξίμου, την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, Andrea BonettiFile PHOTO: Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (Α) συνομιλεί με τον Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού (Δ) κατά την διάρκεια της συνάντησης τους στο Μέγαρο Μαξίμου, την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, Andrea Bonetti

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδος Αλέξης Τσίπρας, θα προβεί σε κινήσεις το επόμενο διάστημα για την προετοιμασία της διεθνούς διάσκεψης για το Κυπριακό, η οποία θα ασχοληθεί με το θέμα των εγγυήσεων, προκειμένου να έχει περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας παρά αποτυχίας, δήλωσε ο γγ του ΑΚΕΛ, ‘Αντρος Κυπριανού.

Τόνισε ότι το ΑΚΕΛ «δεν είχε και δεν έχει κανένα πρόβλημα με τις θέσεις στο Κυπριακό του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών», ενώ ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνάντησης στην Ελβετία, βρισκόταν σε επαφή τόσο με τον κ. Τσίπρα όσο και με τον κ. Κοτζιά.

Ο κ. Κυπριανού, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «ΑΣΤΡΑ», χαρακτήρισε πολύ εποικοδομητική και πολύ παραγωγική την προχθεσινή δίωρη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας. Επισήμανε ότι κατά την ημίωρη συνάντησή του με τον κ. Κοτζιά αρχικά, όσο και κατά τη συνάντηση, που ακολούθησε με τον κ. Τσίπρα, παρουσία και του Έλληνα ΥΠΕΞ, έγινε λεπτομερής εξέταση της κατάστασης, όπως αυτή διαμορφώθηκε. Οι κκ Τσίπρας και Κοτζιάς έκαναν σαφές ότι επιθυμία τους είναι να πάμε σε λύση στο Κυπριακό, η οποία να βασίζεται σε αρχές, πρόσθεσε ο γγ του ΑΚΕΛ.

1 Comment on "Ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ φέρει τον Αλέξη να κινείται για διεθνή διάσκεψη στο Κυπριακό"

  1. Ο ακρογωνιαίος λίθος του κυπριακού προβλήματος είναι η διεθνής πτυχή του, δηλαδή, η ασφάλεια, οι εγγυήσεις, η αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής και των εποίκων.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*