Παρέμβαση: Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι ζήτησε να επισκεφθεί την Κύπρο

U.S. Secretary of State John Kerry. [State Department photo, Public Domain]U.S. Secretary of State John Kerry. [State Department photo, Public Domain]

Λευκωσία: Επίσκεψη θα πραγματοποιήσει στην Κύπρο ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, στοχεύοντας να συμβάλει και η Ουάσινγκτον στις προσπάθειες διάσωσης της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, που έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Φιλελεύθερου», ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος θα βρίσκεται στην περιοχή της Ευρώπης τις επόμενες ημέρες, έχει διαβιβάσει διά της διπλωματικής οδού την επιθυμία του να ταξιδεύσει στην Κύπρο για να συμβάλει στις προσπάθειες επανέναρξης των διαπραγματεύσεων.

Ο απερχόμενος ΥΠΕΞ των Ηνωμένων Πολιτειών, το ταξίδι του οποίου θα είναι και αποχαιρετιστήριο, έχει προτείνει ημερομηνίες κατά τις οποίες δεν θα βρίσκεται στην Κύπρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και αναζητείται διευθέτηση που να είναι βολική για όλες τις πλευρές. Οι ημερομηνίες που συζητούνται με τη Λευκωσία είναι 8-9 Δεκεμβρίου.

Be the first to comment on "Παρέμβαση: Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι ζήτησε να επισκεφθεί την Κύπρο"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*