Nέα Ζηλανδία: Τουλάχιστον δύο νεκροί από τον καταστροφικό, ισχυρό, σεισμό των 7,8 Ρίχτερ




Τουλάχιστον 2 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από τον ισχυρό σεισμό των 7,8 βαθμών που έπληξε νωρίτερα τη Νέα Ζηλανδία, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Τζον Κέι.

Λίγο νωρίτερα η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας έκανε λόγο για τουλάχιστον 1 νεκρό. “Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε σε ένα κτίριο που κατέρρευσε στην Καϊκούρα” επιβεβαίωσε η αστυνομία. Η τουριστική πόλη Καϊκούρα βρίσκεται κοντά στο επίκεντρο του σεισμού.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν σε απόσταση 91 χλμ. βόρεια-βορειοανατολικά της πόλης Κράιστσερτς, όπως ανακοίνωσε το Γεωλογικό Παρατηρητήριο των ΗΠΑ (το USGS που αρχικά είχε δώσει το μέγεθος στα 7,4 και μετά αναθεώρησε στα 7,8). Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες, αλλά για πολλές ζημιές στο Κράιστσερτς καθώς και σε Hanmer Springs, Cheviot και Kaikoura.

Από τη στιγμή που σημειώθηκε ο σεισμός, γίνονται συνεχώς μετασεισμοί, ο μεγαλύτερος εκ των οποίων ήταν 6,1 Ρίχτερ. Οπως γράφουν χρήστες στα social media, είναι σαν να κουνιέται η γη συνεχώς, χωρίς διακοπή.

Η υπηρεσία πολιτικής άμυνας της Νέας Ζηλανδίας είχε προειδοποιήσει τους κατοίκους κατά μήκος ολόκληρης της ανατολικής ακτής της χώρας να καταφύγουν σε υψηλότερα εδάφη.

http://mignatiou.com/2016/11/tsounami-meta-ton-sismo-megethous-78-vathmon-plirofories-gia-zimies-alla-eftichos-ochi-nekrous/

http://mignatiou.com/2016/11/fovi-gia-tsounami-eos-5-metra-meta-ton-sismo-ton-78-vathmon-chiliades-anthropi-egkatalipoun-tis-esties-tous/

13/11/2016 19:55
ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters
Ουέλινγκτον

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: