Μαζικές διαδηλώσεις γυναικών εναντίον του Τράμπ στην Ουάσιγκτον κατά την ορκωμοσία του




Με τον φόβο ότι η διακυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ θα σηματοδοτήσει την καταπάτηση πολλών δικαιωμάτων τους, οι γυναίκες σχεδιάζουν να κατακλύσουν τους δρόμους της Ουάσιγκτον μία ημέρα μετά την ορκωμοσία του, γνωστοποίησαν σήμερα οι διοργανώτριες της κινητοποίησης.

Στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, όπου οργανώνεται αυτή η πορεία με τον τίτλο “Million Women March”, τουλάχιστον 35.000 χρήστες δήλωσαν ότι θα συμμετάσχουν ένα μόλις 24ωρο αφού ανακοινώθηκε, είπε η Μπομπ Μπλαντ, μια διοργανώτρια από τη Νέα Υόρκη.

Η πορεία αυτή είναι η απάντηση στη συμπεριφορά που έχει επιδείξει ο Ντόναλντ Τραμπ απέναντι στις γυναίκες, όπως αποδείχθηκε κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του απέναντι στην υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος Χίλαρι Κλίντον, επισήμανε η Μπλαντ στο Thomson Reuters Foundation.

Μεταξύ άλλων, ο δισεκατομμυριούχος προσέβαλε γυναίκες δημοσιογράφους, μια πολιτική του αντίπαλο και άλλες γυναίκες για την εξωτερική τους εμφάνιση, ενώ σε ένα βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας ακουγόταν να κομπάζει για το πώς παρενοχλεί σεξουαλικά τις γυναίκες.

Η Μπομπ Μπλαντ είπε ότι τα σχέδια για την συγκεκριμένη κινητοποίηση άρχισαν να καταστρώνονται την Πέμπτη, δύο ημέρες, δηλαδή, μετά τη νίκη του Τραμπ στις προεδρικές εκλογές.

«Πολλές γυναίκες είχαν την ίδια ιδέα τη δεύτερη ημέρα» μετά τη νίκη του, να γίνει μια πορεία στην Ουάσιγκτον και συντονίστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εξήγησε η ίδια.

«Πρέπει να συνεργαστούμε συντονισμένα, στηρίζοντας η μία την άλλη τα επόμενα τέσσερα χρόνια, με στόχο να προωθήσουμε περισσότερες γυναίκες σε ηγετικές θέσεις, να αναλάβουν μεγαλύτερο πολιτικό ρόλο».

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στους εαυτούς να εγκαταλείψουν τον αγώνα, να κατεβάσουν τα κεφάλια τους και να μην ζητήσουν να λογοδοτήσει αυτή η κυβέρνηση για οποιαδήποτε παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή των δικαιωμάτων των γυναικών».

Η κινητοποίηση οργανώνεται από πολιτεία σε πολιτεία, ανέφερε η Φοντέιν Πίρσον, 54 ετών, μια συντονίστρια στο Μέμφις του Τενεσί.
Η διαδήλωση έχει προγραμματιστεί για την 21η Ιανουαρίου του 2017, μία ημέρα μετά την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ στην Ουάσιγκτον, στο μνημείο του Λίνκολν.

11/11/2016 22:13
ΑΠΕ-ΜΠΕ- Thomson Reuters Foundation
Νέα Υόρκη, United States

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: