Είναι η κατάλληλη στιγμή να ανοίξει η συζήτηση για το χρέος, δηλώνει ο Πιέρ Μοσκοβισί




Την άποψη ότι οι συνθήκες είναι κατάλληλες για έναρξη της συζήτησης για το χρέος, εκφράζει σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα “Έθνος της Κυριακής”, ενόψει της διήμερης επίσκεψής του στην Αθήνα τη Δευτέρα, ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, Πιερ Μοσκοβισί.

Στη συνέντευξη στο «Έθνος της Κυριακής», ο κ. Μοσκοβισί θα συναντήσει αύριο Δευτέρα τον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον Υπουργό Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου, και τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, χωρίς ακόμη να έχει οριστεί ακριβής ώρα συνάντησης.

Ο Μοσκοβισί, μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι ο ελληνικός λαός έχει κάνει πολλές θυσίες τα τελευταία χρόνια και ότι όντως η χώρα είναι έτοιμη να αλλάξει σελίδα, να επιστρέψει στην ομαλότητα, με δημόσια οικονομική πολιτική και ανταγωνιστική οικονομία αλλά και θέσεις εργασίας.

Όσον αφορά στο χρέος ο Π. Μοσκοβισί υποστηρίζει ότι η συμφωνία του Μαΐου «καθορίζει σαφή αλληλουχία βημάτων – με τρία πακέτα μέτρων βραχυπρόθεσμων, μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων που μένει να συμφωνηθούν. Περαιτέρω συζητήσεις για το χρέος θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην παραμονή του ΔΝΤ στα προγράμματα, όπως συμφωνήθηκε το Μάϊο».

Ο Επίτροπος εκτιμά ως «απολύτως εφικτό» να επιτευχθεί συμφωνία σε επίπεδο προσωπικού εντός των επομένων ημερών, υπογραμμίζοντας ότι στη βάση αυτής της συμφωνίας οι ελληνικές Αρχές θα πρέπει να εφαρμόσουν τα συμφωνηθέντα και γρήγορα να γίνουν τα απαραίτητα βήματα για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Τέλος ως προς τα εργασιακά υποστηρίζει ότι μένει ακόμη δρόμος αλλά έχουν γίνει ήδη πολλά.

ΚΥΠΕ – Ελένη Μαυρούλη
Ελλάδα/ΑΘΗΝΑ 27/11/2016 14:14

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: