Η Ολυμπιονίκης Κατερίνα Στεφανίδη θα αντιμετωπίσει την Σάντι Μόρις στη Νέα Υόρκη




Μια νέα «μονομαχία» μεταξύ της Κατερίνας Στεφανίδη και της Σάντι Μόρις θα έχουμε στις αρχές του νέου χρόνου. Οι δύο καλύτερες αθλήτριες του 2016 στο επί κοντώ θα αναμετρηθούν στους 110ους “Millrose Games” της Νέας Υόρκης που θα διεξαχθούν στις 11 Φεβρουαρίου, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.

Στη μεγάλη μάχη που έδωσαν μεταξύ τους στους Ολυμπιακούς του Ρίο για το χρυσό μετάλλιο, νικήτρια αναδείχθηκε η Ελληνίδα αθλήτρια λόγω καλύτερων προσπαθειών, αφού και οι δύο υπερέβησαν τα 4.85 μέτρα.
Μετά τους Αγώνες του Ρίο, οι δύο αθλήτριες είχαν ακόμη μία αναμέτρηση στον τελικό του Diamond League, όπου η Στεφανίδη έμενε 2η με 4.76 μέτρα, αφού η 24χρονη Αμερικανίδα βρισκόταν σε εκπληκτική βραδιά και κατάφερε να υπερβεί τα 5.00 μέτρα, ύψος που έχουν ξεπεράσει άλλες δύο αθλήτριες, η συμπατριώτισσά της, Τζεν Σουρ, η οποία είναι και κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στον κλειστό στίβο, και η Ρωσίδα, αποκαλούμενη και «τσαρίνα των αιθέρων», Έλενα Ισινμπάγεβα.

Η 26χρονη Στεφανίδη έχει μεγάλες επιτυχίες στο αγώνισμα από την παιδική ηλικία της, αφού ήταν παγκόσμια πρωταθλήτρια κορασίδων το 2005 στο Μαρακές και 2η μετά από δύο χρόνια στην Οστράβα, ενώ το 2008 ήταν 3η στο παγκόσμιο εφήβων-νεανίδων του Μπίντγκος. Ακολούθησαν και άλλες διακρίσεις για την Στεφανίδη για να κατακτήσει τον περασμένο Μάρτιο το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο κλειστού του Πόρτλαντ και τον Ιούλιο το χρυσό στο ευρωπαϊκό του Άμστερνταμ, ενώ τον Σεπτέμβριο πήρε το διαμάντι της IAAF για την «πρωτιά» στο επί κοντώ στη βαθμολογία του Diamond League.

Στον αγώνα της Νέας Υόρκης του 2015, η Στεφανίδη είχε αναδειχθεί νικήτρια με 4.90μ, που είναι και το ατομικό ρεκόρ της στο αγώνισμα, ενώ η Μόρις ήταν 3η, αλλά στο Πόρτλαντ πήρε το ασημένιο μετάλλιο.

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: