Η ιστορική πόλη της Βέροιας χτίζει το όνομά της: Βεργίνα και Παναγία Σουμελά




Να εκμεταλλευτεί η Βέροια τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, όπως και τους υπόλοιπους “θησαυρούς” τουριστικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος που διαθέτει η περιοχή, με στόχο να αυξηθούν οι διανυκτερεύσεις των επισκεπτών στην πόλη, επιθυμεί η διοίκηση του Δήμου Βέροιας.

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Βασίλης Λυκοστράτης, στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ, “Πρακτορείο 104,9 fm”, περίπου 220.000 τουρίστες πέρασαν πέρυσι από τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας. Από αυτούς το ένα τέταρτο επισκέπτεται τη Βέροια, ωστόσο είναι ιδιαίτερα μικρός ο αριθμός που διανυκτερεύει στην πόλη.

“Το θέμα είναι πως δεν έχουμε διανυκτερεύσεις, γιατί είναι κοντά η Θεσσαλονίκη. Ως διοίκηση κινούμαστε προς την κατεύθυνση να γνωρίσουν οι επισκέπτες τα ξενοδοχεία της Βέροιας, την κουζίνα μας, την ιστορία και το χιονοδρομικό κέντρο Σελίου και να τους πείσουμε να μείνουν έστω και ένα βράδυ, γιατί η περιοχή έχει πολλά να τους προσφέρει”, είπε ο κ. Λυκοστράτης.

Πέρα από τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, το Βήμα Αποστόλου Παύλου, την Παναγία Σουμελά, η Βέροια έχει αρκετούς ακόμη “θησαυρούς”, τους οποίους η διοίκηση επιθυμεί να τους ανακαλύψουν όχι μόνο οι επισκέπτες, αλλά και οι ντόπιοι, θεωρώντας πως ο κάθε δημότης μπορεί να λειτουργήσει ως αποτελεσματικός “πρεσβευτής” και “θεματοφύλακας” της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς.
“Η Βέροια είναι μια πόλη πλούσια σε τουριστικό, αρχαιολογικό και θρησκευτικό ενδιαφέρον, που σιγά – σιγά χτίζει το όνομα της. Και αξίζει να το χτίσει γιατί είναι μια πόλη με ιστορία μεγαλύτερη των 2,5 εκατ. χρόνων”, συμπλήρωσε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού.

Α. Καρυπίδου,  ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: