Οι 10 καλύτεροι προπονητές της χρονιάς: Στον κατάλογο και ο “δικός” μας Φερνάντο Σάντος




Ο Κρις Κόουλμαν, ο Πεπ Γκουαρντιόλα, ο Γιούργκεν Κλοπ, ο Μαουρίσιο Ποκετίνο και ο Κλαούντιο Ρανιέρι συμπεριλαμβάνονται στη λίστα με τους 10 κορυφαίους προπονητές που προτείνει η FIFA για τον τίτλο του κορυφαίου της χρονιάς.

Επίσης, ο Ζινεντίν Ζιντάν, ο οποίος οδήγησε τη Ρεάλ Μαδρίτης στην κατάκτηση του Champions League, είναι μεταξύ των υποψηφίων, όπως και ο Ντιέγκο Σιμεόνε της Ατλέτικο Μαδρίτης, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Πορτογαλίας, Φερνάντο Σάντος, ο τεχνικός της πρωταθλήτριας Ισπανίας, Μπαρτσελόνα, Λουίς Ενρίκε και ο προπονητής της εθνικής Γαλλίας, Ντιντιέ Ντεσάμπ.

Ο Κόουλμαν προτάθηκε λόγω της εξαιρετικής πορείας της Ουαλίας στο (έφτασε μέχρι τους ημιτελικούς), στην «παρθενική» της παρουσία σε κορυφαία διοργάνωση μετά το 1958. Στην πρώτη του θητεία στον πάγκο της Λέστερ, ο Ρανιέρι οδήγησε τις «αλεπούδες» στην κατάκτηση του τίτλου της Premier League, ενώ ο Ποκετίνο προτάθηκε με βάση την εντυπωσιακή βελτίωση της Τότεναμ.

Από την πλευρά του ο Γερμανός, Γιούργκεν Κλοπ, ανέλαβε τη Λίβερπουλ στη διάρκεια της περασμένης σεζόν και την οδήγησε στον τελικό του Europa League, αλλά και σε αυτόν του αγγλικού, League Cup. Με 10 βαθμούς διαφορά από το δεύτερο πήρε το πρωτάθλημα στη Γερμανία η Μπάγερν, με τον Πεπ Γκουαρντιόλα να αποχωρεί στο τέλος της περιόδου και να αναλαμβάνει τη Μάντσεστερ Σίτι.

Ο νικητής από την 10άδα θα προκύψει μέσα από τη διαδικασία της ψηφοφορίας, κατά την οποία το 50% της απόφασης θα προκύπτει από τις επιλογές των αρχηγών και προπονητών των εθνικών ομάδων σε όλο τον κόσμο. Το άλλο ποσοστό θα προκύψει από τις προτιμήσεις του κόσμου μέσα από τη διαδικασία της ψηφοφορίας από το διαδίκτυο, καθώς και από ένα γκρουπ από περισσότερους από 200 εκπροσώπους του Τύπου που θα προέρχονται από τις 6 Ηπείρους.

Στις 2 Δεκεμβρίου η FIFA θα ανακοινώσει την τελική τριάδα από την οποία θα προκύψει ο νικητής.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: