Επικράτηση Φιγιόν με μεγάλη διαφορά από Ζιπέ στις προκριματικές εκλογές της γαλλικής δεξιάς




Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν πήρε το χρίσμα της κεντροδεξιάς παράταξης της Γαλλίας ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2017 επικρατώντας με μεγάλη διαφορά του αντιπάλου του, του πρώην πρωθυπουργού Αλέν Ζιπέ, σύμφωνα με τα μερικά αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των προκριματικών εκλογών.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, βάσει των αποτελεσμάτων από το 50% των εκλογικών τμημάτων, ο Φρανσουά Φιγιόν εξασφάλισε το 68,4% των ψήφων, ενώ ο αντίπαλός του Αλέν Ζιπέ συγκέντρωσε το 31,6% των ψήφων.

Tα τελευταία στοιχεία σχετικά με το πώς διαμορφώθηκε η συμμετοχή στον δεύτερο γύρο των προκριματικών εκλογών της κεντροδεξιάς παράταξης στη Γαλλία, ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2017, καταδεικνύουν ότι η προσέλευση των ψηφοφόρων ήταν κατά 4,5% μεγαλύτερη σε σύγκριση με εκείνη την ίδια ώρα κατά τον πρώτο γύρο των εκλογών, γνωστοποίησαν οι διοργανωτές της ψηφοφορίας.

Ο Τιερί Σολέρ, πρόεδρος της Επιτροπής που οργανώνει την ψηφοφορία στο κόμμα των Ρεπουμπλικάνων, δήλωσε σε δημοσιογράφους σήμερα ότι η συμμετοχή ανερχόταν σε άνω των 2,9 εκατομμυρίων ψηφοφόρων στις 18.00 ώρα Ελλάδας, με το 78% των εκλογικών τμημάτων να λαμβάνεται υπόψη.

Περίπου 4 εκατομμύρια ψηφοφόροι προσήλθαν στις κάλπες στον πρώτο γύρο των προκριματικών.

27/11/2016 21:57
ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters- AFP
Παρίσι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: