«Επική» ανατροπή στην Τούμπα από τον Ατρόμητο: Πως το 3-1 έγινε ήττα 3-4 για τον ΠΑΟΚ




Τη μεγαλύτερη ίσως ανατροπή στα χρονικά της Super League πέτυχε ο Ατρόμητος στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ, στο ματς με το οποίο έπεσε η «αυλαία» της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Οι Περιστεριώτες αν και βρέθηκαν να χάνουν 0-2 και 1-3, κατάφεραν με το γκολ του Τόνσο στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων να πάρουν απίστευτη νίκη με 4-3! Ο «δικέφαλος του Βορρά» προηγήθηκε 2-0 (3΄ Ροντρίγκες, 27΄ Κουλούρης) και 3-1 (69΄ Μυστακίδης), ωστόσο, οι Περιστεριώτες μείωσαν δύο φορές με τους Λε Ταλέκ (56΄) και Ούμπιδες (74΄πεν.) και στο 86΄ έφτασαν στην ισοφάριση με τον Παπαδόπουλο.

Στις καθυστερήσεις ο Τόνσο «σκότωσε» τους γηπεδούχους. Με 10 παίκτες τελείωσαν το ματς οι γηπεδούχοι, καθώς στο 74΄ αποβλήθηκε ο Κάνιας με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Με γκολ από τα αποδυτήρια ξεκίνησε τον αγώνα ο ΠΑΟΚ που στο 3′ άνοιξε το σκορ όταν από σέντρα του Πέλκα από τα δεξιά, ο Ροντρίγκεζ με κεφαλιά μέσα από τη μεγάλη περιοχή του Ατρομήτου νίκησε τον Γκορμπούνοφ και έγραψε το 1-0. Ο Ατρόμητος προσπάθησε να οργανωθεί και να βγει επιθετικά αλλά οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο και στο 27′  διπλασίασαν τα τέρματά τους. Σουτ του Τσίμιροτ έξω από τη μεγάλη περιοχή του Ατρομήτου, ο Ροντρίγκεζ βγάζει παράλληλη σέντρα και ο Κουλούρης με κοντινή προβολή κάνει το 2-0.
Στο 30′ ο νεαρός επιθετικός θα μπορούσε κάλλιστα να κάνει το 3-0 αλλά το κοντινό πλασέ που έκανε έφυγε άστοχα πάνω από τα γκολπόστ του Γκορμπούνοφ.

Στο 40′ και πάλι ο Κουλούρης που ήταν πρωταγωνιστής στο διάστημα αυτό, με σουτ σημάδεψε το δεξί δοκάρι του Ατρομήτου και μια ακόμα ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ χάνεται.

Ο Ατρόμητος απειλεί τον Δικέφαλο στο 42′ με τον Τόνσο, που από καλή θέση ανοίγει την μπάλα και δίνει χρόνο στον Μπρκιτς να μπλοκάρει.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους Κουλούρης και Τσίμιροτ δεν καταφέρνουν να σουτάρουν από καλές θέσεις στην εστία του Ατρομήτου και το σκορ παραμένει στο επίπεδο των δυο τερμάτων αν και χάθηκαν από τους γηπεδούχους πολλές και σημαντικές ευκαιρίες.
Στην επανάληψη ο Ατρόμητος κατεβαίνει πιο αποφασιστικά στο γήπεδο και με δυο κινήσεις του Κορακάκη γίνεται ουσιαστικότερος. Στο 56′ από σέντρα του Μπίτολο, ο Λε Ταλέκ ανενόχλητος μέσα στην περιοχή στέλνει γωνιακή κεφαλιά στην εστία του Μπρκιτς την οποία και παραβιάζει μειώνοντας το σκορ σε 2-1 με το οποίο ξαναμπαίνει στο παιχνίδι ο Ατρόμητος.

Ομως ο ΠΑΟΚ δεν είναι πρόθυμος να αφήσει το παιχνίδι στην  τύχη και την διάθεση του Ατρομήτου. Ετσι στο 69′ ο Μυστακίδης μετά από εκτέλεση φάουλ του Τζαβέλλα πλασσάρει την εστία του Ατρομήτου και κάνει το 3-1.

Ομως ο Ατρόμητος το παλεύει και στο 74΄κερδίζει πέναλτι που παραχώρησε ο Κάνιας αποκρούοντας με το χέρι την μπάλα επί  της γραμμής. Ετσι ο Ούμπιδες εκτελεί το πέναλτι επιτυχώς και μειώνει εκ νέου σε 3-2 ενώ ο ΠΑΟΚ μένει με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Κάνιας  για να αποκτήσει το παιχνίδι στο τελευταίο τέταρτο μιά άγρια ομορφιά.

Ο Ατρόμητος έχοντας και το αριθμητικό πλεονέκτημα  επιμένει για την ισοφάριση και στο 83′ ένα δυνατό σουτ του Φυτανίδη φεύγει δίπλα από τα δοκάρια του Μπρκιτς. Ομως για τους φιλοξενούμενους η λύτρωση έρχεται στο 86′ με τον νεοεισελθόντα Δημήτρη Παπαδόπουλο που ευνοημένος  από διαδοχικές κόντες σε φάση αδράνειας της άμυνας του ΠΑΟΚ, με κοντινό γωνιακό σουτ ισοφαρίζει στέλνοντας την μπάλα στην γωνία του Μπρκιτς.

Ομως ούτε και στο σημείο αυτό τελειώνει το δράμα του ΠΑΟΚ. στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τόνσο με γωνιακό σουτ παραβιάζει για 4η φορά την εστία του Μπρκιτς δίνοντας ένα τεράστιο “διπλό” στην ομάδα του, που αγωνίστηκε με αυταπάρνηση και εξυπνάδα για να κερδίσει αυτή την πολύτιμη και μεγάλη νίκη.

Μετά το τέλος του αγώνα οπαδοί του ΠΑΟΚ αποδοκίμασαν τους παίκτες της ομάδας τους απογοητευμένοι για την ήττα.

Διαιτητής: Καλογερόπουλος (Αθηνών)
Κίτρινες κάρτες: Τζαβέλλας, Μάτος – Κιβρακίδης.
Κόκκινη: Κάνιας.

ΠΑΟΚ: Γλύκος (14′ Μπρκιτς), Μάτος, Βαρέλα, Τζαβέλλας, Κρέσπο, Τσίμιροτ, Κάνιας, Πέλκας (69′ Σάκχοφ), Κάμπος, Ροντρίγκες (46′  Μυστακίδης) και Κουλούρης.

Ατρόμητος: Γκορμπούνοφ, Βιτόλο, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Κιβρακίδης (46′ Κοντοές), Μπάγκα, Ούμπιδες, Λημνιός (82′ Παπαδόπουλος), Τόνσο, Ζησόπουλος (55′ Μπρίτο) και Λε Ταλέκ.

Ντίνος Καραμητρούσης, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: