Δεν παραιτείται ο Μουσταφά Ακιντζί, δηλώνει ο Μπουρτζιού: Διαψεύδει και η ‘Αννα Ανδρέου




Ο εκπρόσωπος της παράνομης “προεδρίας” στα κατεχόμενα, Μπαρίς Μπουρτζιού, διέψευσε ότι ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί σκέφτεται να παραιτηθεί.

Σε γραπτή δήλωσή του, αναφέρεται σε δημοσίευμα της τουρκοκυπριακής εφημερίδας “Αφρίκα” που σχολιάζει ανταπόκριση της ανταποκρίτριας του ΡΙΚ Άννας Ανδρέου, στην οποία – σύμφωνα πάντα με τα όσα ισχυρίζεται η εφημερίδα – είπε ότι ο Τούρκος ΥΠΕΞ ήρθε στα κατεχόμενα για να πείσει τον κ. Ακιντζί να μην παραιτηθεί.

“Η είδηση είναι αβάσιμη και δεν υπήρχε στην ατζέντα τέτοιο θέμα στη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Τσαβούσογλου”, αναφέρει στη δήλωσή του ο Μπουρτζιού, σημειώνοντας ότι ο κ. Ακιντζί εργάζεται για να τηρήσει τις υποσχέσεις που έδωσε στο “λαό”.

Σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα, η τουρκοκυπριακή εφημερίδα “Αφρίκα” ισχυρίζεται ότι η Άννα Ανδρέου, ανταποκρίτρια του ΡΙΚ στην Κωνσταντινούπολη μιλώντας σε εκπομπή του ΡΙΚ, από την Κωνσταντινούπολη, ανέφερε ότι ο σκοπός της παράνομης επίσκεψης του Τούρκου ΥΠΕΞ στα κατεχόμενα ήταν να μεταπείσει τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί ώστε να μην παραιτηθεί.

Η ανταποκρίτρια του ΡΙΚ στην Κωνσταντινούπολη Άννα Ανδρέου, με σημερινή ανακοίνωσή της που απέστειλε στις τουρκοκυπριακές εφημερίδες, διαψεύδει το δημοσίευμα της εφημερίδας “Αφρίκα” και το χαρακτηρίζει “ανυπόστατο και ψευδές”.

“Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα του ΡΙΚ έπειτα από ερώτηση για φήμες ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί θέλει να παραιτηθεί, είπα ότι στην τουρκοκυπριακή πλευρά τέτοια δημοσιεύματα ή φήμες δεν υπάρχουν και πως αυτές οι φήμες φαίνεται να προέρχονται από την ελληνοκυπριακή πλευρά,” σημειώνει στη ανακοίνωσή της η Άννα Ανδρέου.

Είπε επίσης πως “οι φήμες στην ελληνοκυπριακή πλευρά ότι ο Τούρκος Υπουργός Μεβλούτ Τσαβούσογλου ήρθε στην Κύπρο για να πείσει τον Τουρκοκύπριο ηγέτη να μην παραιτηθεί δεν φαίνεται να ευσταθούν και είναι φυσικό ο Τούρκος Υπουργός να πήγε στα κατεχόμενα για να ενημερωθεί καθώς μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο Μοντ Πελεράν ο Τουρκοκύπριος ηγέτης δεν είχε ενημερώσει κανένα Τούρκο αρμόδιο.”

Η ανταποκρίτρια του ΡΙΚ “διερωτάται γιατί η εφημερίδα Αφρίκα δημοσίευσε ένα τέτοιο πρωτοσέλιδο.” Αναφέρει ακόμα ότι “είναι απαράδεκτο να γίνεται είδηση κάτι που δεν είπε” ενώ “καταδικάζει αυτό που έγινε και το αφήνει στην κρίση της κοινής γνώμης.”

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: